Kategoriler Haber Girişi : 24 Ocak 2018 14:21

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan pilotun kahramanlığını anlattı! Salon ayağa kalktı!

Zeytin Dalı Harekatı’na katılan pilotun kahramanlığını anlattı! Salon ayağa kalktı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin'e düzenlenen harekatta 268 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, F-16 pilotunun yaptığı kahramanlığı da canlı yayında anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’e düzenlenen harekatta 268 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Erdoğan, F-16 pilotunun yaptığı kahramanlığı da canlı yayında anlattı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde 44. Muhtarlar Buluşması’na Adıyaman, Amasya, Aydın, Burdur, Çanakkale, Denizli, Düzce, Elazığ, Erzurum, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Malatya, Mersin, Nevşehir’den gelen muhtarlar katıldı.

Toplantıda Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin konuşan Erdoğan, 4 günde 268 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Afrin operasyonuna verilen “Zeytin Dalı” adının nereden geldiğini açıklayan Erdoğan, “Gerçekten terörizmle mücadeleyi ve insan haklarını savunanlarla bu kavramları istismar ederek kendi projelerini hayata geçirmeye çalışanların ayrımını bu süreçte hep birlikte daha iyi yapacağız. Türkiye izlediği politika ile sadece kendi sınırlarını korumakla ve bin yıllık kardeşlerine gövdesini siper etmekle kalmıyor, aynı zamanda insanlığın onurunu da kurtarıyor. İnsanlık tarihinin en kadim yerleşim yerlerini yıkan, oluk oluk kan akıtan bu oyuna bizden başka ‘dur’ diyenin çıkmıyor olmasını üzüntü ile karşılıyoruz. Biz Zeytin Dalı Operasyonu ile bölgemiz üzerinde farklı emelleri olan güçlerin derenin taşı ile derenin kuşunu vurma oyununu bir kez daha bozmuş olduk. İnşallah Mümbiç’ten başlayarak sınırlarımız boyunca bu oyunu boza boza devam edecek, bölgemizi bu musibetten tamamen temizleyeceğiz. Sayın Obama döneminde bizim bir de Zeytinlik Harekatı vardı, ne yazık ki Obama orada bizi aldattı. O harekat Mümbiç’i teröristlerden temizleme harekatıydı. Sözünde durmadı, kendisi ile defaatle görüşmemize rağmen onlar üzerine düşeni yapmadı. Bize söz verdiler, ‘buradaki teröristleri Fırat’ın doğusuna süreceğiz, Mümbiç’i kendi sahiplerine bırakacağız’ dediler. Çünkü Mümbiç yüzde 95’i ile Araplarındır, orada Kürt yoktur ama sözlerinde durmadılar. Hesap orada adeta yeniden bir terör devleti oluşturmanın hesabıydı. Adını ‘Kürt Devleti’ koyuyorlardı. Burada Kürt yok ki, burada yüzde 95 Arap var. Sen bu Arapları kovuyorsun, oraya terör örgütünün mensuplarını yığıyorsun. Aynısını Kobani’de yaptılar. Adı üstünde Ayn El-Arap. Onları oradan kovdunuz, oraya da teröristleri yığdınız. Bunları söyleyince rahatsız oluyor beyler. Biz doğruyu her yerde söyleyeceğiz” şeklinde konuştu.

“4 gün içinde karşı taraftan da 268 kişi etkisiz hale getirildi”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.