• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 04 Kasım 2017 17:07

Yılmaz Vural'dan çarpıcı açıklama! İddia ediyorum Türkiye'deki futbolu yönetirim

Yılmaz Vural'dan çarpıcı açıklama! İddia ediyorum Türkiye'deki futbolu yönetirim

Son olarak Göztepe'de görev yapan ve İzmir ekibini Süper Lig'e çıkaran teknik direktör Yılmaz Vural, TGRT Haber'den Mehmet Aydın'ın Sonra N'oldu programına konuk oldu.

Son olarak Göztepe’de görev yapan ve İzmir ekibini Süper Lig’e çıkaran teknik direktör Yılmaz Vural, TGRT Haber’den Mehmet Aydın’ın Sonra N’oldu programına konuk oldu.

Ünlü teknik adam, kendine yöneltilen sorulara tüm içtenliğiyle cevap verdi, işte o sorulardan bazılar;
Fatih Terim’İn istifası sonrası Lucescu yerine takımın başında Yılmaz Vural olsaydı şu an A Milli Takımımız neredeydi?

Ben yaparım, ederim demek bunları söylemek çok kolay. Ama şu var ki bundan daha kötüsü olur muydu? Olmazdı. Başarma ihtimalimiz ondan bir fazlaydı. Çünkü bizim çocuklarımız, duygularını ve tepkilerini bildiğimiz insanlar.  Biz bu işi yaparken antrenörlük mesleği insanla yapıldığı için o ülke insanını tanımak ve kütürünü bilmek çok önemli konulardır. Bizim ülkemizde Avrupalı bakışı yoktur. Biz önce iş sonra insan diye düşünen bir ülke değiliz. Bizde önce insan sonra iş gelir. Yabancı hoca ile Türk hoca arasındaki fark budur. Ben ısrarla yabancı hocaların Türkiye’de başarılı olamayacağını söylemişimdir. Yabancı hocaların bize verdiği şeylerde çoktur. Ben buradan Almanlar’a teşekkür ediyorum. Çok şey öğrendim orada, buna rağmen yabancı hocaya hayır diyorum. Yabancı hoca bu ülkede olmaz, zaman kaybettirir. Bununda bir kriteri olmalıdır. ‘Türk yapamaz edemez beceremez’ laflarına çok kırılıyorum. Türk hocaları bu işi biliyorsa uzmanlığı varsa bir ‘yabancı kadar başarılı olabilir’ diye düşünmek lazım. Şenol hocamız Beşiktaş’ta mükemmel gidiyor. Belki de Şampiyonlar Ligi’nin en önemli yerinde bulunuyor. Varsayalım Beşiktaş ilk 16’ya kaldı.Oradan da Barcelona’yı eledi ve sonra da kupayı kazandı. Peki Şenol Güneş’i Real Madrid ya da Barcelona hoca olarak alır mı? Bu soru büyük bir soru işaretidir. Zaten Türkiye kendi oyuncusunu pazarlama konusunda sınıfta kalmıştır. Marka oluşturan bir ülke de değiliz.

Fatih Terim zamanında başarısızlığın sebebi motivasyon eksikliğimiydi?
Yabancı antrenörler uzmanlık konusunda Türk meslektaşlarından daha ileride olduğunu düşünüyorsak ki doğrudur. Peki burada suçlanacak antrenörmüdür ya da başka kurumlarmıdır? Bunlar kendi kendini yetiştirmiyor, bunları da yetiştiren kişiler var. TFF’de eğitim konusuna bakan birimi var o zaman bu birim işini yapamıyor anlamına çıkıyor.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.