Gündem Haber Girişi : 12 Kasım 2018 10:35

“Yemen Ağıtı”

“Yemen Ağıtı”

Bu Sese Kulak Verin”Yemen Ağıtı”
Yemendeki dram, dramımızdır.
Yemen’de yaşanan dram üzerine…
Kaç gündür yazacaktım ama nasip bugüne imiş.
Türk’ün en içli türkülerinden biri de “Yemen Türküsü”dür. Bu türkü, Yemen’e gidip de dönemeyen Türk’ün, Türk askerinin türküsüdür. Anasının ağzından, babasının ağzından, kardeşınin ağzından oğluna, askerine söylenen türküdür. 
Bu türkü bir gerçeği gösterir ki, Türk yaşatandır. Türk ölürken yalnızca kendi milletini değil İslam’ı, İslam milletlerini de yaşatmıştır. Hiçbir millet, İslam için, ümmet için bu kadar şehit vermemiştir. Bugün oralarda Türk olmadığı için, bugün oralara Türk gitmediği için, bugün oralarda Türk askeri bulunmadığı için Yemen’de Yemen halkına hem de kendi soydaşları tarafından müthiş bir dram yaşatılmaktadır. Türk’ün kıymeti zamanında malesef anlaşılamamıştır.
Yemen bizim için kızıl elmadır. Türk’ün mezarının, kabrinin, şehidinin bulunduğu her yer Türk’ün toprağıdır, vatanıdır, kızıl elmasıdır. Yemen ki bize Veysel Karani’nin emanetidir. Yemen ki bize sahabelerden mirastır. Yemen ki bize ecdadımızdan mirastır. Yemen, en büyük Osmanlı/ Türk mezarlığını bulundurması sebebiyle de bu necip milletin Müslümanlık için ne kadar fedakârlık yaptığının en büyük delilidir.



Tarihi kaynaklara göre on binleri şehit verdiğimiz, çokça ihanete ve isyana uğradığımız Yemen, bugün Ebrehe zihniyetli adamlar yüzünden büyük acılar dramlar yaşamaya devam ediyor. Bugün itibariyle bir gerçek gün yüzüne çıkmıştır ki, Türk, Yemen’i hep yaşatmıştır. İran ve Arabistan ise öldürmeye, tüketmeye, bitirmeye çalışıyor Yemen’i. Yüzler, binler açlıktan, sefaletten ölürken onlar Ebrehe’nin Ebabil kuşları gibi Yemen halkının üzerine üşüşmeye devam ediyorlar.
Yemen’den bugün hep ağıtlar yükseliyor Arş’a. Arş’a yükselen bu sesleri de yeryüzünde bir Türkler duyuyor. Allah da bunu görüyor. Gün gelecek, bu Ebrehe ordularına tokat vuracak Türkler tekrar sahneye çıkacaklardır.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.