• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 26 Kasım 2016 19:18

'Vazgeçmeyeceğiz'

'Vazgeçmeyeceğiz'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bu ülkede tek bir CHP'li olsa dahi parlamenter demokratik sistemden asla vazgeçmeyeceğiz. Rejimimizi asla değiştirmeyeceğiz” dedi.

Ataşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 14 projesinin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açılış öncesi yaptığı konuşmada, “Bir karamsarlık var. Siyasetin ne olduğu belli değil. Ülke nasıl yönetiliyor ve ülkeyi kim yönetiyor o da belli değil. Siyasette ortaya çıkan kriz ekonomiyi vurdu. Buradan nasıl çıkacağız. Bunu oy kullanmaya giden, çocuğunun geleceğini düşünen, bulunduğu ilin, ilçenin geleceğini düşünen her vatandaşımın düşünmesi ve kendisine sorular sorması lazım. Neden bu ülke bu halde? 2002’de terör yoktu. Şimdi her gün şehitlerimiz geliyor. 2002’de bütün komşularımızla aramız iyiydi, şimdi bütün koşmalarımızla kavgalıyız. Bıraktık Suriye’yi bıraktık Irak’ı, bıraktık Mısır’ı Libya’yı Avrupa Birliği ile kavga ediyoruz. Neden? Oysa Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yüzümüz uygarlığa dönük. Medeniyete dönük yüzümüz. Birlikte yaşayalım, beraber yaşayalım. Barış içinde yaşayalım. Çocuklarımız hayatlarını kaybetmesinler. Hepimizin birlikte oturup düşünmesi lazım. Bu ülkeyi aydınlığa, bu ülkeyi refaha, bu ülkeyi huzura hangi parti çıkarır. Şu soruyu kahvede oturduğunuzda, yolda gezdiğinizde, ev ziyaretleri yaptığınızda kendinize sorun. Türkiye’nin dış politikasında İran’la, Suriye’yle, Irak’la, Mısır’la, Libya’yla, Avrupa Birliği’yle İsrail’le, Filistin’le ilişkilerini hangi parti düzeltir. Bu soruyun sorun. Emin olun bu soruyu sorduğunuzda hayatında Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermemiş vatandaş bile, bunu ancak Cumhuriyet Halk Partisi düzeltir der. Ve biz buna inanıyoruz” dedi.

“142 gazetecinin hapiste olduğu bir ülkede siz ‘Türkiye’de demokrasi vardır’ı anlatamazsınız” diyen Kılıçdaroğlu, “On binlerce devlet memurunu işinden atarsanız o ülkede demokrasi vardır, diyemezsiniz. Bir milyonu aşkın mağdur aile yaratırsanız ‘Onlar ağaç kökü yesinler’ derseniz ülkede huzuru sağlayamazsınız. Bir ülkede kadın erkek eşitliğini sağlamazsanız, yargının bağımsızlığını sağlamazsanız, devlette liyakati getirmez ve sağlamazsanız devleti çökertirsiniz. Bugün geldiğimiz nokta budur” şeklinde konuştu.

“Birlikte mücadele etmeliyiz”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.