• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 10 Nisan 2016 16:57

Türk polisi 171 yaşında

Türk polisi 171 yaşında

Polis Teşkilatının Kuruluşunun 171. yıl dönümü yurtta çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl kuruluş etkinlikleri kapsamında Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi.

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Taksim Meydanı’nda tören düzenlendi. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, polis okulları müdürleri, ilçe emniyet müdürleri, emekli emniyet müdürleri ve polisler katıldı. Sırasıyla İl Emniyet Müdürlüğü, Polis Okulları ve Emekli Emniyet Müdürleri Derneği tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu. İl Emniyet Müdürü Çalışkan, günün anlam ve önemine binaen şeref defterimi imzaladı.

“POLİSİMİZ DEMOKRATİK DEVLET YAPIMIZI KORUMAYA DEVAM EDECEKTİR”
Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Milletimizin gözbebeği olan polisimiz çağın gereğine uygun donanımla, altyapısına ve geçmişine dayanan zengin tecrübesi ve tükenmez çalışma azmiyle ülkemizin güvenliği ve esenliği için var gücüyle çalışmaktadır. Polisimiz cumhuriyetimizi, laik ve demokratik devlet yapımızı koruma ve kollama yönündeki kararlığından asla vazgeçmeyecektir. İlkelerinin ışığında halkımıza kaliteli hizmet sunma yarışına hiç durmadan devam edeceğimizi teşkilatım adına bir kez daha ifade ederek, aziz hatıran önünde bir kez daha eğiliyoruz. Emniyet teşkilatına hizmeti geçmiş bütün mensuplarımızı şükran, minnet ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum, rahat uyu Atam ruhun şad olsun” dedi.
Çalışkan’ın konuşmasının ardından 100 motosiklet ve 27 ekip otomobilinin Emniyet Müdürlüğü’ne katılım töreni kurdele kesilerek gerçekleştirildi. Daha sonra motorize polis ekipleri Taksim Meydanı’ndan İstiklal Caddesi’ne girerek gösteri yaptı.  

ADANA’DA POLİS HAFTASI COŞKUYLA KUTLANDI

Adana’da polis teşkilatının kuruluşunun 171. yıl dönümü töreni geniş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Adana Emniyet Müdürlüğü Türk Polis Teşkilatı’nın kuruluşunun 171. yıl dönümünü Atatürk Parkı’nda yapılan törenle kutladı. Tören öncesi son günlerde polise yönelik terör olaylarının artması nedeniyle geniş güvenlik önlemleri alındığı görüntü. Alana giren herkes tek tek arandı. Tören alanını gören hakim binalara özel harekat polisleri yerleştirildi. Tören alanında bombaya duyarlı köpek arama yaptı. Daha sonra törene geçildi. Tören, Adana Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek’in Atatürk Anıtı önüne çelenk koymasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı’nın okundu. Zeybek, yaptığı konuşmada polis teşkilatının gece-gündüz demeden fedakarca demokrasi ile temel hak ve özgürlükler için çalıştığını söyledi.
Törene CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ABD Adana Konsolusu Linda Specht ve çok sayıda emniyet müdür yardımcısı, şube müdürü ve polis memurları katıldı.

İZMİR’DE TÜRK POLİS TEŞKİLATI’NIN 171. YILI KUTLANDI 
 Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl dönümü nedeniyle Urla Cumhuriyet Meydanı ve Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, “Şehit haberleri gelirken bugün sizlerle birlikte olmak ve sizlerin bizim arkamızda olduğunuzu bilmek bizlere onur ve gurur vermektedir” dedi. 

Türk Polis Teşkilatı’nın 171. yıl dönümü dolayısıyla Urla Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuz Şahin’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile tören son buldu. Urla Kaymakamı Murat sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, emniyet mensupları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcileri, oda başkanları ve Urla halkının katılım gösterdiği kutlama töreni Urla Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti. 

“ŞEHİT HABERLERİ GELİRKEN ARKAMIZDA OLDUĞUNUZU BİLMEK GURUR VERİYOR” 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmasını Urla İlçe Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin yaptı. Şahin, “Polis Ali Fehmi Efendi gibi kahraman bir Türk polisini bağrına basan Urla’da teşkilatımızın yıl dönümünü kutlamak benim için çok gurur verici bir durum. Çok zor günler geçirdiğimiz şu dönemde zor anıları olan ve birçoğunu tanıdığımız arkadaşlarımızın şehit haberleri gelirken bugün sizlerle birlikte olmak ve sizlerin bizim arkamızda olduğunuzu bilmek bizlere onur ve gurur vermektedir. Bu yüzden hepinize çok teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

 10 NİSAN POLİS HAFTASI BALIKESİR’DE KUTLANDI

Polis Teşkilatının 171. kuruluş yıl dönümü Balıkesir’de törenlerle kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programda İl Emniyet Müdür Vekili Cemil Çalıcı, Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Cengiz Özer ve Polis Emeklileri Derneği Başkanı Turan Gürbüz Atatürk Anıtına çelenk sundu. .
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törende konuşan 3.Sınıf Emniyet Müdürü Tolga Geçer, Türk Polis Teşkilatının 171.yıl dönümünü kutlayarak, “Ülkemizin huzur ve güvenliğinin teminatı olan Emniyet Teşkilatımızın kuruluşunun 171’inci yılını büyük bir gururla kutluyoruz. Ülke ve millet bütünlüğünü her koşulda korumanın azim ve kararlılığında olan, yurt genelinde emniyetin sağlanması için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan, üstlendiği kutsal görevini gece gündüz demeden, yüksek sorumluluk bilinci, büyük bir vatan sevgisi ve hizmet aşkıyla ifa eden emniyet teşkilatı bu gücünü halkımızın destek ve güveninden almaktadır. Vatanımız uğruna şehit olan teşkilat mensuplarımızı rahmetle, emekli ve gazilerimizi minnetle anarken, meslektaşlarıma ve her türlü desteklerine onların yanlarından bulunan aile fertlerine sağlık ve mutluluklar dilerim” dedi.
Tören sonrası İmamı Birgivi Camii’nde şehitler için mevlid-i şerif ve pilav hayrı düzenlendi.

GEBZE’DE POLİS HAFTASI KUTLANDI

Gebze İlçe Emniyet Müdürlüğünce, 8-10 Nisan Polis Haftasının 171. yıl dönümü töreni Gebze Cumhuriyet meydanında gerçekleştirildi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen programa Gebze İlçe Emniyet Şube Müdürü Adem Gider, Gebze Garnizon komutanı Yarbay Mustafa Bulut, Gebze İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Jzb. Abdulkadir Öz Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Babür Özçelik, siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı.
Gebze Cumhuriyet meydanında düzenlenen törende Gebze İlçe Emniyet Müdürü Adem Gider, Atatürk Anıtına çelenk bıraktı. Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Gebze İlçe Emniyet Müdürü tebrikleri kabul etti.

BİLECİK’TE EMNİYET TEŞKİLATI’NIN 171. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ KUTLAMALARINDA DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI

Bilecik’te Türk Polis Teşkilatı’nın 171. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende kadın polisler gözyaşlarını hakim olamadı. 

Cumhuriyet Meydanı’ndaki tören saat 10.00’da Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başladı. 

VEDA KONUŞMASI 
Yaş haddi nedeniyle emekliye ayrılan Bilecik İl Emniyet Müdür Ali Ekber Bektaş, 1971 yılında başladığı meslek yaşamının 17 Nisan 2016 tarihinde kuruluşun, kurtuluşun beşiği Şeyh Edebali diyarı Bilecik’te sona ereceğini de anlatarak, “Bilecik’te bulunduğum bir seneyi aşkın süre içerisinde gerek il merkezi gerekse ilçelerimiz de sizlerin de desteğiyle ilimizi Türkiye genelindeki en huzurlu illerden biri olmasındaki özelliğinin devamında bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Milletimizin huzur ve güvenliği hususunda görevleri esnasında canlarını feda eden kalplerimizde ölümsüzleşen aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor. Bizlere emanet bıraktıkları ailelerine sabırlar diliyor, gazilerimizi ve teşkilatımıza hizmet ederek bugünlere kadar gelmemize katkı sağlayan saygı değer emeklilerimiz ve ailelerine, hala görevlerine devam eden meslektaşlarımız ve fedakar ailelerine sağlıklı ve mutlu bir yaşam diliyorum. Allah’a ısmarladık” ifadelerini kullandı. 

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI 
Konuşmasının ardından protokol üyeleri tek tek İl Müdürü Bektaş’ı kutlarken, Bektaş ise, duygu dolu anlar yaşadı. 10 Nisan Polis Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda şiir dalında birinci olan Muhammet Enes Dursun ve kompozisyon dalında birinci olan Eminine Genç sunumlarını yaptılar. Bu sırada Bilecik İl Emniyet personeli kadınlar da göz yaşlarına hakim olmadı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.