Kategoriler Haber Girişi : 23 Ocak 2017 14:46

Trump'a 2 çağrı!

Trump'a 2 çağrı!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, 9 Ocak’ta başlayıp 21 Ocak’ta sonlanan anayasa değişiklik teklifi görüşmeleri ile ilgili emeği geçenlere teşekkürlerini ileterek, birinci, ikinci ve nihai oylamanın hayırlı olmasını dilediklerini söyledi. Alınan kararın yasal prosedürler takip edilerek sandığın milletin önüne geleceğini anlatan Kurtulmuş, nihai kararın ’milletin’ olduğunu ifade etti. Süreç içerisindeki tartışmalara işaret eden Kurtulmuş, “Bu paket rejim değişikliği ile ilgili paket değildir, bu bir sistem değişikliği meselesidir. Cumhurbaşkanlığı sistemini getiren pakettir” dedi.

Dün itibarıyla yürürlüğe giren KHK’lara işaret eden Kurtulmuş, “4 kararname yayınlanmıştır. Bu kararnamelerle ilgili önemli bulduğumuz birkaç hususun altını çizmek isterim. Bunlardan birincisi, OHAL işlemleri inceleme komisyonunun kurulmuş olmasıdır. Yani, OHAL kararları çerçevesinde, işten atılanlar, açığa alınanlar, uzaklaştırılanlar, kapatılan dernekler, vakıflar, devredilen şirketler, bu alanda alınan bütün kararlar ile ilgili bir itiraz mercii ve bu kararların gözden geçirileceği kurum olarak 7 kişilik komisyonun kurulması kararlaştırılmış ve bu komisyonun da 2 yıl süreyle çalışması öngörülmüştür. Eğer gerekirse, ondan sonraki yıllarda da Bakanlar Kurulu birer yıl süreyle bu çalışma takvimini uzatabilecektir. Bu süreçte yapılan bir eksiklik varsa onun giderilmesi, hatalı kararlar alınmışsa bu hatalı kararların düzeltilmesine imkan sağlayan etkili iç hukuk sürecidir. Bu sürecin objektif ve başarılı bir şekilde yürüyeceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Bu KHK’lar çerçevesinde önemli buldukları bir hususun da gözaltı süresinin 30 günden 7 güne indirilmiş olması olduğunu anlatan Kurtulmuş, “O süre içerisinde FETÖ ile bağlı olanların ciddi bir şekilde kontrol ve takibi ile ilgili getirilen bu karar ve bunun yanında ilk 5 gün içerisinde avukatla görüşme yasağı da kaldırılmış, dolayısıyla gözaltında bulunanlar 7 gün içerisinde hakkında işlem yapılacak ve avukatları ile görüşme yasağı da kaldırılarak avukatları ile görüşmeleri imkanı sağlanacaktır” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.