Dr.Gönül Ateşsaçan, özellikle iş hayatında bütçe toplantıları, dönem toplantıları gibi özellikle geç saatlere kadar çalışanlara çok önemli uyarılarda bulundu.
Dr.Gönül Ateşsaçan, özellikle iş hayatında bütçe toplantıları, dönem toplantıları gibi özellikle geç saatlere kadar çalışanlara çok önemli uyarılarda bulundu.
Dr. Gönül Ateşsaçan, “Böyle önemli bir günün gecesinde ellerinden geldiğince gece 12.00 den önce uyumaya çalışınlar, çok önemli. Gece yatmadan önce elektrik yükünü azaltmak için mutlaka tuzlu suda 10 dakika ayaklarını bekletsinler.” dedi.
Eğer planlı olarak yoğun bir döneme giriyorlarsa; bu dönem öncesinde bir kaç seans ozon tedavisi, ayak detoksu öneren Dr.Gönül Ateşsaçan, “Böylece yaşamın içinde kolayca arınarak rahatlarlar. Bunların yanı sıra her gün mutlaka C vitamini ve antioksidan bitkisel vitamin desteği alsınlar. Çünkü kalabalık ortamlarda ve stres dönemlerinde bağışıklık çok düşer, gribal hastalıklar hemen baş gösterir. Bunun bilinçaltında yatan asıl nedeni yoğun toplantı dönemlerinde açıkça fikrimizi söyleyemeyiz, daha dikkatli davranırız, duygularımız kelimelere pek dökemeyiz, içimizde tutmak durumunda kalırız; sonuç olarak gribal enfeksiyon ve boğaz ağrısı bu nedenle başlar. Ardından bağışıklığımız düşer ve hastalanırız.” Dedi.
NELER YEMELİLER ?
Dr.Gönül Ateşsaçan, daha sonra şunları kaydetti; “Bu yoğun günlerde sabaha ılık bir duş, greyfurt suyu ile başlanmalı. Bundan yarım saat sonra mutlaka 1 bardak süt ve 1 çay bardağı yulaf ile güne devam edilmelidir.Eğer uzun süre yemek yemeğe fırsat olmayacaksa 3 yumurta beyazı ve 1 yumurta sarısından bol yeşillikli ve çok az dil peynirli bir omlet uzun süreli bizi tok ve dinç tutacaktır.
Öğlen mutlaka yağlı olmayan sebze veya kırmızı mercimek çorbası içsinler. Bunun yanında mutlaka ızgara et, balık veya organik tavuk öneriyorum. Mevsim salatası mutlaka tüketsinler.
Yemeğin yanında bir bardak taze meyve suyu içebilirler.
Akşam hafif bir az yağlı sebze yemeği ve et yemeği , 1 dilim ekmek.Çok yağlı ve hamur işi kesinlikle önermiyorum.Ayrıca gün içinde siyah çay yerine açık bir yeşil çay( 3), mate çayı(2),ıhlamur çayı( 2), melisa çayı (2) önerilir.
Mutlaka taze ve gerçek gıda tüketsinler; yani taze pişmiş gıdalar, bolca yeşillik ve protein.Çok beklemiş yemeklerden, kızartma, yağlı ve ağır , çok şekerli gıdalardan ve hazır gıdalardan uzak dursunlar, alkole çok dikkat etsinler.Yağlı, şekerli ve katkılı gıdalar mide asiditesini artırırken gaz ve şişkinlik yaparken; diğer tarafdan karaciğeri etkiler ve yorgunluk yapar.Bu nedenle dikkatli olsunlar. Önlerine gelen her şeyi toplantı yoğunluğu ve heyecanıyla tüketmesinler.”
Dr.Gönül Ateşsaçan, son olarak, “Toplantı sırasında ara öğün olarak ceviz, badem, leblebi, meyve öneriyorum. Çok fazla börek, kurabiye bizi yorgun ve sinirli yapar.” dedi.
(ERZ-AT-Y)