• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 10 Aralık 2016 11:49

Teröristlerin korkulu rüyası! Özel Hareket'a yoğun talep

Teröristlerin korkulu rüyası! Özel Hareket'a yoğun talep

Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası özel harekata polisi olmak gelen taleplerde rekor düzeyde artışın yaşandığını belirterek, “Bayanlardan, erkeklerden, yaşı ilerlemiş olan vatandaşlarımızdan çok büyük bir talep geldi. Zaten müracaatlar da bize bunu gösteriyor. 280 bin gibi bir rakam, çok büyük bir rakam” dedi.

http://www.iha.com.tr/video-teroristlerin-korkulu-ruyasi-ozel-hareketa-yogun-talep-97224/

Emniyet Genel Müdürlüğüne bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda, 19. Dönem Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) sınavında başarılı olan özel harekat polis adaylarının eğitimlerine, Ankara’da devam ediliyor. Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı eğitim merkezi, gönüllü olarak bünyesine katılan, “önce vatan” diyerek başta terör olmak üzere birçok tehlike olayda ön plana çıkan, suçluların korkulu rüyası haline gelen özel harekat için yeni personellerini yetiştiriyor.

Terör örgütlerinin meskun mahal veya kırsal alanlardaki silahlı eylemlerini engellemek, gerçekleştirilen eylemlerin faillerini etkisiz hale getirmek veya yakalamak, uçak, araç, gemi, metro, tren, bina gibi kapalı alanlarda rehin alınan kişi veya kişileri kurtarmak, yüksek tehdit altında bulunan devlet büyüklerinin güvenliğini sağlamak, sivil havacılığa açık havaalanlarında operasyon gerektiren olaylara müdahale etmek amacıyla yetiştirilen özel harekat polisleri; modern silah, mühimmat, araç ve gereçlerle donatılmış çağımızın çeşitli taktik ve tekniklerini kullanabilecek özel eğitim görmüş personeller ile her geçen gün gücüne güç katmaya devam ediyor.

“Yaklaşık 280 bin kişi müracaat etti”
19. Dönem POMEM eğitimleri sırasında İHA muhabirinin sorularını cevaplayan
Ankara Özel Harekat Daire Başkanlığı Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Recep Korhan Gürel, 10 bin özel harekat personelinin alımıyla alakalı 19. Dönem POMEM eğitimlerinin devam etmekte olduğunu belirterek “Polis Akademisi’nin internet üzeriden açtığı başvurular tamamlandı. Yaklaşık 280 bin tane, 18 yaşını bitirmiş, Türk vatandaşı bunlara müracaat ettiler. Önümüzdeki süreçte, 19 Aralık olarak tahmin ediyoruz, spor mülakatları, sağlık kurulu raporları ve daha sonrasında sözlü mülakatlarla süreç başlayacak. Eğitimleri de inşallah 2017’nin ilk aylarında Türkiye’nin değişik illerinde Polis Akademisi’nin belirleyeceği okullarda, eğitici kadrosunu biz vereceğiz, bu şekilde eğitimlere başlayacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.