• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 03 Aralık 2015 20:31

Taşkesenlioğlu: Engelleri Hep Birlikte Aşarız

Taşkesenlioğlu: Engelleri Hep Birlikte Aşarız

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği’ne Uyum Komisyonu Üyesi Zehra Taşkesenlioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 

AK Parti Erzurum Milletvekili ve Avrupa Birliği’ne Uyum Komisyonu Üyesi Zehra Taşkesenlioğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. 
“Çağdaş, modern, üretken ve çalışkan bir nüfusa sahip olan ülkemizde nüfusumuzun büyük bir kesimini engelli vatandaşlarımız oluşturmaktadır” diyen Taşkesenlioğlu, mesajında şöyle dedi: “Toplumsal yaşamda onurlu bir birey olarak yer almak, herkes gibi engelli vatandaşlarımızın da en temel hakkıdır. Bilindiği gibi AK Parti iktidarıyla birlikte 2002 yılından bu yana engelli vatandaşlarımızın çağdaş ve demokratik ülkelerdeki gibi sosyal hizmet ve güvenceye kavuşmalarını sağlamak, sosyal devlet ilkesini en üst düzeyde işletebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Hatırlanacağı gibi 2005 yılında, engellilerin temel hak ve özgürlüklerden faydalanmasını teşvik ve temin ederek, doğuştan sahip oldukları onura saygıyı güçlendirerek toplumsal hayata diğer bireylerle eşit koşullarda tam ve etkin katılımlarının sağlanması ve engelliliği önleyici tedbirlerin alınması amacıyla engellilerle ilgili 5378 Sayılı Yasayı uygulamaya koyduk. Engellilerin günlük yaşama katılabilmeleri, toplumla bütünleşebilmeleri, fırsat eşitliğine sahip olarak toplum için katma değer üretecek bir konuma gelebilmeleri için Hükümetimiz, engelli vatandaşlarımıza 13 yıldır tüm imkânlarını seferber etmektedir. Engellilerimizin iş hayatında da etkin şekilde yer alması için özürlü istihdamını teşvik edici, hatta zorlayıcı düzenlemeler yapmaktayız. Unutulmamalıdır ki; özürlülük alanındaki sorunlar, engellilerimiz kadar toplumun tümünü ilgilendirmektedir. Dolayısıyla bu alandaki sorunların çözümü için devletimiz imkân ve kaynaklarının yanında milletimizin tümünün el birliği ve katılımı da şarttır. Dünya Engelliler Günü vesilesiyle aziz milletimiz ve tüm hemşerilerimi, bu alanda daha sorumlu davranmaya, daha yüksek bir hassasiyet göstermeye ve engellilerin sorunlarının çözümüne katkıda bulunmaya davet ediyorum.”
(ERZ-AT-Y)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.