Şehir Gündemi Haber Girişi : 24 Şubat 2024 16:21

Tarım ve hayvancılığın geleceği konuşuldu

Tarım ve hayvancılığın geleceği konuşuldu

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Kadir Ürüşan ile bir araya gelen Erzurum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, tarım ve hayvancılığı geliştirmek adına hazırlanan projeleri istişare etti. İkili, hazırlanan projelere tüm kamu kurumları ve brokarların destek vermesi gerektiğinin altını çizdi.  

 

Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Kadir Ürüşan ile bölgede tarım ve hayvancılığı geliştirmek adına hazırlanan projeleri istişare etti.

Erzurum Ticaret Borsası hizmet binasında bir araya gelen ikili, Erzurum ve bölgedeki ihtiyaçlar göz önünde bulundurularak hazırlanan İktisadi İşletme Kurulumu, Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB, Lisanslı Depoculuk ve Örnek Köy Projeleri üzerinde görüş alışverişinde bulunup, yeni projeler için ortak karar aldı.  

Ekonomiyi canlandıracak projeler

Hayata geçirilerek yürütülen ve hâlihazırda geliştirilmesi devam eden projelerin Erzurum ve bölge ekonomisi için büyük önem arz ettiğini belirten ETB Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Oral, “Yapılacak her bir yatırım kente katma değer sağlayacağı gibi bu şehrin insanını maddi manevi kalkındıracaktır. Şehrimizin her anlamda gelişime açık olması, bizler için avantaj oluşturmaktadır. Yaptığımız projeleri başarıyla devam ettirdiğimiz gibi yapacağımız projeleri de aynı özenle sonuçlandırma adına gücümüzle çalışıyoruz. Faaliyete geçirmek istediğimiz projeler şehrimiz, çiftçimiz ve üreticimiz için çok kıymetli. Şehrimizin en önemli ihtiyaçlarından biri olan Lisanslı Depo Projesi şu anda hazırlanmış ve faaliyete geçirmek için hazır bir proje. Tarım ve hayvancılığı geliştirmek için yaptığımız bu projelere tüm kurumlarımızın aynı özenle yaklaşmasını istiyoruz” dedi.

Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Kadir Ürüşan ise Hakan Oral Başkanlığındaki Ticaret Borsası’nın üreticiye destek olduğunu ifade ederek, “ Yaptığı projeler her zaman bizlere örnek olmuştur. Sorunlarımıza çözüm üretecek projeler geliştirip bizlere yardımcı olmaktadır. Biz de yeni fikirler, yeni projeler geliştirip şehrimize ve bölgemize katkı sağlamak için Borsa Başkanımız Hakan Bey ile sürekli istişarelerde bulunmaktayız. İktisadi İşletme Kurulumu Projesi, Tarıma Dayalı Besi İhtisas OSB Projesi, Lisanslı Depoculuk Projesi, Örnek Köy Projesi gibi projeleri hayata geçirmek için başkanımıza destek veriyoruz. Şehrimizdeki tüm kurum ve kuruluşlardan, tüm bürokratlardan yapılan bu projelere destek vermesini ve bu başarılara ortak olmalarını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şeyma TAHİR