Kategoriler Haber Girişi : 18 Mart 2016 19:25

Tarihi bir gün, önemli bir anlaşmaya vardık

Tarihi bir gün, önemli bir anlaşmaya vardık

Başbakan Ahmet Davutoğlu AB ile varılan anlaşma ile ilgili olarak ‘Tarihi bir gün, önemli bir anlaşmaya vardık’ dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AB ile varılan anlaşma ile ilgili olarak ‘Tarihi bir gün, önemli bir anlaşmaya vardık’ dedi.

Davutoğlu’nun açıklarından satır başları;

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun açıklaması şöyle:

Bugün iki sebepten dolayı tarihi bir gün. İlk olarak bugün Türkiye’de Şehitler Günü. Bugün tarihi bir gün, çünkü Türkiye ve AB arasında bir anlaşmaya vardık.

Çok önemli bir anlaşmaya vardık. Bugün AB ve Türkiye’nin aynı geleceğe sahip olduğunu gördük. Suriye’deki mülteci krizinin çözümünde işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu gördük.

Türkiye ile AB arasında daha stratejik bir ilişki olmalı. Yapılan anlaşma yasal göçmenler için cesaret verecektir. Adil olarak yükün paylaşılması konusunda hem fikir olduk. 3 milyar avro önümüzdeki hafta kullanılmaya başlanacak. Hem Türkiye hem de Suriye’de ihtiyaç sahiplerine yardımcı olacağız.

Vize serbestisi, geri kabul anlaşmasının bir uzantısıdır. Haziran’da vizelerin kaldırılmasını bekliyoruz. Vize serbestisi için kalan 35 koşul Mayıs sonunda bitecek. AB de bu konuda üzerine düşeni yapmalı.

Terör hepimiz için büyük bir tehdittir. Terör nereden gelirse gelsin beraber çalışmalıyız. 72 milyon Ankara’daki saldırının kurbanlarının yasını tutarken, aynı terör örgütünün buraya çok yakın bir yerde sembolleriyle terör eylemlerini destekleme şansını bulmasından dolayı hayal kırıklığımı dile getirdim. Terör örgütleri arasında ayrım yapılmamalı

33. fasıl kesinlikle açılacak. Blok edilen fasılların açılması ize hızlandırılacak

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.