• Şenyurt inşaat
Spor Haber Girişi : 02 Ağustos 2024 13:22

Tahta işi Eylül'e kaldı

Tahta işi Eylül'e kaldı
Sezon hazırlıklarını evinde sürdüren Erzurumspor FK’da günün sonunda tek konu geliyor gündeme, o da tahta! Kapalı transfer tahtası ne zaman açılacak?

Yeni sezon hazırlıklarını kendi evinde devam ettiren Erzurumspor FK’da herkes dönüp dolaşıyor, kapalı transfer tahtasının ne zaman açılacağına geliyor.

İç transferde sözleşmesi sona eren oyuncularının tamamına yakınına imza attırmayı başaran, bunu yaparken de transfer tahtası açılacak diye bir çok oyuncuyla da anlaşan ama henüz mukavele imzalayamayan Erzurumspor FK, transfer tahtasına kitlenmiş durumda. Artık ligin başlamasına sayılı günler kala mavi-beyazlı camianın tahta ile beklentisi de artarak devam ediyor. Camiada sadece taraftarlar değil, mevcut futbolcular ve teknik kadro da bir an önce açılmasını istiyor ve bekliyorlar. Kuşkusuz en çok isteyenlerin başında da teknik direktör Hakan Kutlu geliyor. 11 Ağustos tarihinde Bandırma ile oynanacak olan maçta da yeni oyunculardan oluşan bir kadro ile çıkmayı çok istiyor ama onun zor olduğunu da biliyor.  Büyük kaynak gerektiren borçların ödenmesinin çok da kolay olmadığını hisseden Kutlu, bir yandan da mevcut oyuncular ile lige başlama ihtimali üzerinde durduğundan ona göre bir kadro planlaması içinde.

Uykular kaçıyor

Camia elbette kapalı transfer tahtasının açılmasını istiyor ve bekliyor da yönetim ne yapıyor. Başta kulüp Başkanı Ahmet Dal olmak üzere, idari yönetim de günlük rutin proğramı uygularken en çok mesaiyi bunun üzerine gerçekleştiriyor. Dal, tahtanın kapanmasına sebep olan oyuncular başta olmak üzere menejer ve avukatları ile de dosya görüşmelerini devam ettiriyor, problemli dosya sayısını indirmekle meşgul oluyor. Görüşmeler zaman zaman telefonla, zaman zaman da yüzyüze görüşmeler ile gerçekleşiyor. Bazen oyuncular ile tam anlaşma sağlanırken, birden menejeri ya da avukatı devreye giriyor, Artık başkan dahil yöneticilerin uykularını kaçırır hale gelen tahta konusunda sadece huzursuz olan Dal ve yönetimi değil.

Sekmen de devrede

Büyükşehir Belediye Başkanı, kulübün onursal başkanı Mehmet Sekmen de günlük işlerini yaparken, Erzurumspor FK’de her daim gündeminde. Başlayacak olan lig maçları öncesinde bir an önce tahta açılsın diye o da kaynak arayışında. Her fırsatta o tahtanın açılacağını açıklayan ve bu konuda defalarca kameralar önünde söz de veren Sekmen, ‘Küllerimizden doğuyoruz’ kampanyasını ve gelişmeleri de yakından takip ediyor. Zaman zaman antrenmanlara ani ziyaretler yapan ve gerek teknik heyeti gerekse oyuncularının motivasyonlarını kaybetmemeleri için çalışan Sekmen, bu görüşmelerinde de tahta konusundaki umutlu bakışını ortaya koyuyor, moral veriyor.

13 Eylül son gün

Ancak, yaşanan gelişmeler gösteriyor ki, kapalı transfer dosyasının açılması için biraz daha beklenecek. Bu biraz daha, Eylül’ü işaret ediyor. Türkiye Futbol federasyonu, kulüplerin transfer işleri için son gün olarak 13 Eylül’ü gösteriyor. Bu da demek oluyor ki, mavi-beyazlı kulüpte çok yakın bir zamanda tahta açılmazsa ilk 4 hafta mevcut kadro ile lige başlanılacak.  13 Eylül tarihi, bir yerde Erzurumspor FK’lı yöneticiler için iyi bir zaman. Bu zaman içerisinde özellikle kampanyadan kaynaklı önemli bir miktar kulübe kaynak akışı olacak, yolun yarılanması halinde de son ataklar gerçekleşecek. Her halukarda kapalı transfer tahtasının açılacağı beklentisinin yüksek olduğu kulüpte tek sıkıntı sabırsız taraftar ve az da olsa çatlak ses peşinde olan, sayıları az o kesim!

Vedat Refayeli-Pusula Gazetesi

 

HABER MERKEZİ

  •