• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 15 Ocak 2016 13:20

SÜRÜCÜ ADAYLARININ EĞİTİM VE SINAV YERİ DEĞİŞTİRİLMESİ TALEBİ…

SÜRÜCÜ ADAYLARININ EĞİTİM VE SINAV YERİ DEĞİŞTİRİLMESİ TALEBİ…

Son zamanlarda direksiyon sınavlarında yapılan değişiklikler sınavların yapıldığı bölgelerde yaşayan vatandaşlarla, sürücü kursları arasında tartışmalar yaşanıyor. 

Son zamanlarda direksiyon sınavlarında yapılan değişiklikler sınavların yapıldığı bölgelerde yaşayan vatandaşlarla, sürücü kursları arasında tartışmalar yaşanıyor. 
Yıldızkent merkezinde ve yerleşim bölgesinde yapılan direksiyon eğitimi ve sınavları çevre sakinlerinin tepkisine neden oluyor. Yıldızkent çevresi sakinleri sınav merkezinin şehrin göbeğinden uzak bir yerde olması gerektiğine dikkati çekerek şunları söylediler: “Uygulamalı direksiyon eğitimi ve sınav için uygun görülen şehir içi tabiri, şehir merkezi olarak algılanmamalı, konut, okul, çocuk oyun alanı, park, pazar gibi toplu yaşam alanlarının yakın çevresi minibüs ve protokol yollarında bulunmamalıdır. Sürücü adaylarının sınav esnasında hata yapma ihtimali göz önüne alınmalıdır. Yıldızkent sakinleri olarak konutlarımızın çevresinde, sürücü kursları araçları ile eğitim yapanların yanı sıra, sürücü kursları dışındaki şahıs araçları da eğitim yapıyor. Bu araçlarda çift fren, debriyaj sistemi, kullanıcının acemi olduğuna dair herhangi bir yazı, uyarıcı levha gibi güvenlik önlemleri ve yanlarında öğretici sıfatı taşıyan bir kişi bulunmuyor. Sınava girecek adaylar, denetim elemanları ve yakınları, başlama, geri park ve rampa kalkış noktalarında bir yığılma oluşturuyor. Bu da çevre sakinleri olarak ailemizi rahatsız ediyor. Bunun için sınav süresi ve bölgenin mevsim şartları düşünülerek sınava giren kursiyerler, kursiyer yakınları, sınav komisyon üyeleri, denetim elemanları ve sürücü kursları çalışanlarının ihtiyaçlarını karşılayabilecek, bir kapalı alan oluşturulabilir. Çekici ve otobüs gurubundaki araçlar da, yoğun taşıt ve yaya trafiğinin olduğu bu bölgemizde istenmeyen kazaların yaşanmasına sebep olabilir. Bu nedenle yetkililerin, sürücü adayları için şehir merkezinden uzak daha emniyetli, güvenli, yerleşim merkezinden ve aile mahremiyetine uygun bir alan oluşturmalarını istiyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.