• Şenyurt inşaat
Gündem Haber Girişi : 06 Temmuz 2024 14:29

ŞİDDET ÇÖZÜM DEĞİLDİR

ŞİDDET ÇÖZÜM DEĞİLDİR

Diyarbakır’ın, Çınar ilçesinde başhekim olarak görev yapan Dr. Halim Güler evine giderken, Diyarbakır/Çarıklı Mahallesi yakınlarında motosikletli iki kişi tarafından silahlı saldırıya uğradı. Saldırı sırasında aracın birçok yerine kurşun isabet etti. 
Çevredekilerin durumu 112 ve polise bildirmesi üzerine ekipler sevk edildi. Sağlık ekibinin ilk müdahalesinden sonra Güler hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 
Saldırıyla ilgili, Demokratlar Konfederasyonunun Strateji Geliştirmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcı yazar Devran Sinanoğlu "Şiddet çözüm değil. Bir anlık öfke ve sinirle hareket etmek hem kendimize hem de karşımızdakine telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Sükunetle davranmak, öfkeyi yenmek demektir. 
Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafya yeteri kadar şiddet gördü ve görmeye de devam ediyor. Bu topraklar kanla sulanmaktan yoruldu. Kan yerine, kini, nefreti, öfkeyi toprağa gömelim. 
Sorunlar ne kadar büyük olursa olsun. Konuşmak, diyalog kurmak, çözüm aramak ve yapıcı olmak bizi her zaman kazançlı çıkarır. 
Bu vahim olayda bizim için en büyük teselli, başhekim Güler kardeşimizin sağlık durumunun iyi olmasıdır. Temennimiz bir daha hiç kimsenin şiddete başvurmamasıdır. En büyük arzumuz artık insanların hayatlarına kast edilmeden yaşanılır bir ülke haline gelmek. 
Bu menfur saldırıyı Demokratlar olarak kınıyoruz! Başhekim Dr. Halim Güler'e geçmiş olsun, tez vakitte sağlığına kavuşmasını diliyoruz." şeklinde konuştu.