• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 11 Aralık 2016 12:35

Şehitlerimize en acı veda!

Şehitlerimize en acı veda!

Beşiktaş’ta meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Emniyet Müdürü Vefa Karkurdu, Emniyet Amiri Kadir Yıldırım, polis memurları Adem Oğuz, İlker Uylaş ve Hasan Bilgin için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde tören düzenlendi.

http://www.iha.com.tr/video-sehitlerimiz-icin-istanbul-emniyet-mudurlugunde-toren-duzenlendi-97274/

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji Bakanı Berat Albayrak, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, şehit yakınları ve çok sayıda emniyet mensubu katıldı. Şehit polislerin cenazeleri tören mangası eşliğinde Emniyet Müdürlüğü bahçesine getirildi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran şehitler için dua etti. Duasında terör olaylarına değinen Rahmi Yaran, “Terörün arkasında duran şahısları, ülkeleri, örgütleri açık ederek sen kendilerini rezili rüsva eyle Ya Rabbi. Şehitlerimiz var. Çok şehitler uğurladık. Dün akşam yine bir büyük terör belası ile karşı karşıya kaldık. Bütün şehitlerimize rahmetinle muamele eyle Ya Rabbi. Terörü defetmek için, milletimizin bekası için gece gündüz fedakarca çalışan güvenlik güçlerimize, askerimize, polisimize, onlara emir ve direktif veren idarecilerimize sen yardım eyle Ya Rabbi. Terör karşısında asla yılgınlığa düşmeyeceğimizi dünyaya sen göster Ya Rabbi” ifadelerini kullandı.

“Siz kimlerin köpeğisiniz, onu söyleyin bize”

Törende konuşan İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, “Bu ve bunun gibi alçak terör saldırıları ülkemizde huzur ve asayişi bozmak, yurt içi ve yurt dışında devam eden terör operasyonlarını akamete uğratmak, belki de en önemlisi kahraman emniyet mensuplarımızı yıldırmak maksadı ile yapılmaktadır. Biz buna müsaade etmeyeceğiz. Yılmayacağız, bu saldırıya rağmen dimdik ayakta duracağız. Bu alçak saldırının bize kattığı tek şey daha fazla terörle mücadele azminden başka bir şey olmayacak. Buradan terör örgülerine sesleniyorum. Bize vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. 15 Temmuz’da çok konuşulan bir cümle var. Aynı cümleyi tekrarlayacağım. Siz kimin, kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin bize. Bu alçak saldırı ile ilişkisi olanlar en kısa sürede tespit edilerek gereken ceza verilecek. Onlar bizler için özel emanetlerdir. Hepsi başımızın tacıdır. Milletimizin huzur ve güvenliği için canını veren şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.