Kategoriler Haber Girişi : 21 Ekim 2016 17:46

PYD'nin vurulmasıyla ilgili flaş açıklama!

PYD'nin vurulmasıyla ilgili flaş açıklama!

Başbakan Binali Yıldırım, “Irak her şeyden önce burada barınıp ve Türkiye’nin başını ağrıtan bu terör örgütlerini zapturapt altına alması lazım. Bunu yapamadığı halde bizim ve ülkemizin güvenliğini, barışı korumak için her türlü tedbiri almak gibi hakkımız var. Gerek Suriye’nin gerek Irak’ın geleceği en yakından Türkiye’yi ilgilendirir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Afyonkarahisar’da basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Suriye’deki operasyonlarla ilgili soruya Başbakan Yıldırım, “Türkiye’nin Suriye’deki yaptığı faaliyetler tamamen terör örgütlerini bertaraf etmeye yöneliktir. Aynı zamanda ülkemizin sınır güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Bir yandan da DEAŞ başta olmak üzere PYD, YPG biz bunları terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Terör örgütlerine karşı yaptığımız mücadelede kimin ne dediğinin önemi yok. Biz ülkemizin güvenliğinin, sınırlarımızın güvenliğini sağlamak için ne gerekiyorsa bugüne kadar yaptığımız gibi bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz. Kimsenin toprağında yerinde yurdunda gözümüz yok. Kendi ülkemizin güvenliği bizim için her şeyin önünde geliyor” şeklinde konuştu.

“Bütün bu operasyonlar yapılırken koalisyon güçleri muhataplarımızla konuşuluyor, görüşülüyor” diyen Yıldırım, “Karşılıklı bilgi alışverişi yapılıyor. O yüzden endişelenilecek bir şey yok” ifadelerini kullandı.

“Irak her şeyden önce burada barınıp ve Türkiye’nin başını ağrıtan bu terör örgütlerini zapturapt altına alması lazım”
ABD Savunma Bakanı Carter ile görüştüğü hatırlatılarak, Carter’ın ‘Türkiye Musul harekatında olmalıdır’ sözlerinin sorulması üzerine Yıldırım, şunları kaydetti:
“Doğru demiş. Biz Musul’da ve Irak’ta olan işlerden Türkiye her yönüyle ilgilidir. Çünkü Irak’la bizim 350 kilometre sınırımız var ve Irak topraklarından bu sınırları aşarak maalesef bölücü terör örgütü yıllardır bizim başımızı ağrıtıyor. Sivilleri öldürüyorlar. Askerlerimiz, korucularımız şehit oluyor. Irak her şeyden önce burada barınıp ve Türkiye’nin başını ağrıtan bu terör örgütlerini zapturapt altına alması lazım. Bunu yapamadığı halde bizimde ülkemizin güvenliğini, barışı korumak için her türlü tedbiri almak gibi hakkımız var. Yaptığımız bundan ibarettir. Gerek Suriye’nin gerek Irak’ın geleceği en yakından Türkiye’yi ilgilendirir. Çünkü hiçbir ülke ne Suriye ne Irak’ta da bugün ortada dolaşan gözüken ülkelerin bu ülkelerle, ne sınır birliği var ne kültür birliği ne de tarih birliği var. Tüm bunları dikkate aldığımızda Türkiye’nin buralarda ilgilenmesi gayet doğaldır. Bunun aksini söylemek aslında normal olmayan bir şeydir.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.