• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 06 Temmuz 2024 15:06

Pazaryolu'nda toplu açılış

Pazaryolu'nda toplu açılış
Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen Pazaryolu ilçesini ziyaret ederek yapılan yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdi.

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile birlikte Pazaryolu’na bağlı Karakoç Mahallesinde hayata geçirilen gölet projesini gezerek incelemelerde bulundu. Ardından Camii, köprü, mescid ve çeşme yatırımlarının açılışını yapan ikili, emeği geçen herkese teşekkür etti. Ayrıca Vali Çiftçi, hayırsever iş adamı Ethem Zengin’den Erzurum merkeze İmam Hatip Ortaokulu yaptırma sözü aldı.

Vali Çiftçi, “Bugün hayırlı bir vesile ile bir aradayız. Ethem Zengin abimizin yaptırmış olduğu bu caminin açılışı vesilesiyle sizlerle de beraber olmaktan dolayı son derece memnun ve bahtiyar olduğumu ifade etmek istiyorum. Cenab-ı Hak Tevbe suresinde buyuruyor ki: ‘Allah'ın mescitlerini ancak Allah'a ve ahiret gününe iman eden, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah'tan başka kimseden korkmayan kimseler imar ve inşa ederler. İşte kurtuluşa ermesi umulan kişiler de onlardır.’ ” ifadelerini kullandı.

Erzurum merkeze İmam Hatip Ortaokulu sözü

Konuşması esnasında Ethem Zengin’den Erzurum merkeze bir İmam Hatip Ortaokulu yaptırma sözü alan Valimiz Çiftçi, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Ethem Bey, sadece cami yaptırmakla kalmamış onun yanında okul, yol, köprü, mescit, çeşme ve aynı zamanda Kur’an Kursu da yaptırmış. Dolayısıyla sadaka-i cariye sayılan eserlerinin sayısını arttırmıştır. Amel defterinin ilelebet kapanmaması için bütün imkânlarını seferber etmiş. Allah varlığını ve sağlığını devam ettirsin. Kendisinden Erzurum merkezde de bir İmam Hatip Ortaokulu yaptırmasını istiyoruz. Sadaka-i cariyelerini böyle bir eserle taçlandırması Ethem Zengin ağabeyimize yakışır diye düşünüyorum.”

Yatırımlar devam edecek

Başkan Sekmen, “Suyun gücünü milletimizle buluşturuyoruz. Erzurum Valimiz Mustafa Çiftçi ile birlikte ilçemizde hayata geçirdiğimiz gölet projemizi gezerek incelemelerde bulunduk. Tarımsal sulama ve hayvan içme suyu fonksiyonlarına sahip göletlerimiz ile tarım ve hayvancılığın gelişimiyle birlikte meraların zenginleşmesi ve hayvan popülasyonunun artmasına da katkıda bulunuyoruz.

İş İnsanı Etem Zengin’in katkılarıyla ilçemizde Refigül ve Memnune Zengin Kur-an Kursu, Sefer Zengin İlkokulu, Etem Zengin Camii, köprü, mescid ve çeşme yatırımlarımızın açılışını gerçekleştirdik. Rabbim, ilçemiz ve şehrimizin güzelleşmesi için inşa ettiğimiz yatırımlarımızın hayırlara vesile olmasını nasip eylesin” ifadelerine yer verdi.

Nesrin DEMİR