• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 06 Aralık 2015 16:37

Palandökene Turizm Atağı

Palandökene Turizm Atağı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Andorra Prensliği ve Avrupa’nın birçok ülkesinde kış turizm yatırımları yapan PGI Management Şirketi’nin yetkilileriyle Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Kafe 25’te bir araya geldi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Andorra Prensliği ve Avrupa’nın birçok ülkesinde kış turizm yatırımları yapan PGI Management Şirketi’nin yetkilileriyle Palandöken Kayak Merkezi’ndeki Kafe 25’te bir araya geldi. Dünya çapında kayak merkezi işletme şirketi olan Grandvalira Andorra’nın uluslararası şubesi PGI Management’in sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı Joan Viladomat, Proje Müdürü Julio Ventaja ile Yönetim Kurulu Üyelerini Erzurum’da ağırlayan Başkan Mehmet Sekmen, misafirlerine Palandöken, Konaklı ve Kandilli Kayak Merkezleri ile Erzurum’u anlattı. PGI Management Yönetim Kurulu Başkanı Viladomat, “Dünya’nın 4 kıtasında ve Avrupa’nın farklı ülkelerinde faaliyet gösteren Grandvalira Andorra Şirketi olarak Erzurum’a geldik. Avrupalı kayakçıların büyük beğenisini kazanan Palandöken Kayak Merkezi’ni inceledik. Burası her açıdan büyük bir atmosfere sahip… Burada yürütülecek tesisleşme ile Palandöken; Dünya nezdinde çok farklı bir konuma ulaşabilir. Erzurum’un karı Dünya’daki diğer kış şehirlerine nazaran çok özel… Kayak pistlerini gezdik. Çok uzun ve kayakla çok zevkli… Tesisleşme yönünden sağlanacak yatırımlarla Palandöken Kayak Merkezi, Dünya’nın bir numarası olabilir” dedi. 
“ANDORRA; KIŞ TURİZMİNDE ÖRNEK ALINACAK BİR ÜLKEDİR”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Andorra’dan gelen yatırımcılarla önemli görüşmeler yaptığını ifade etti. Başkan Sekmen, şöyle dedi: “Bilindiği gibi Andorra Prensliği, Fransa ve İspanya arasında küçük bir ülkedir. Bir zamanlar dünyadan soyutlanmış olan Andorra; artık turizm yatırımlarıyla zengin bir ülke konumuna ulaşmıştır. Andorra ekonomisinin gayrisafi yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 80’ini turizm gelirleri oluşturmaktadır. Böylesine imkânlara sahip bu güzel ülke ve Avrupa’da kış turizm yatırımları yapan işadamlarını şehrimizde ağırladık. Büyükşehir’in kurmayları ve PGI Management Şirketi’nin yetkilileriyle birlikte önemli görüşmeler yaptık. ‘Palandöken ve diğer kayak merkezlerimizin daha rantabl olması ve tanıtımı noktasında neler yapabiliriz?’ bu gibi konuları görüştük. PGI Management Yönetim Kurulu Başkanı Joan Viladomat beni Andorra’ya davet etti. Andorra; kış turizminde örnek alınacak bir ülkedir. Erzurum ve kayak merkezlerimize yatırım için Avrupa’nın önde gelen şirketleriyle sürekli görüşmeler yapacağız.” Sekmen, toplantı sonrası misafirlerine çeşitli hediyeler takdim etti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.