Kategoriler Haber Girişi : 04 Ocak 2017 13:38

Önemli açıklamalar 'Benim kadar karşı çıkan var mıdır bilmiyorum'

Önemli açıklamalar 'Benim kadar karşı çıkan var mıdır bilmiyorum'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ''Türkiye’de etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapılmasına benim kadar karşı çıkan başka birisi var mıdır bilmiyorum. Tüm siyasi hayatım bu mücadele ile geçmiştir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Türkiye’de etnik kimlik ve inanç üzerinden siyaset yapılmasına benim kadar karşı çıkan başka birisi var mıdır bilmiyorum. Tüm siyasi hayatım bu mücadele ile geçmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 33’üncüsü düzenlenen ve 2017 yılının ilk Muhtarlar Buluşmasında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaşananlar karşısında öfkeli ve yaralı olduklarının altını çizdi. Erdoğan “Bu saldırıların asıl amacı bizi bir birimize düşürmektir. Toplumumuz içinde var olan fay hatlarını derinleştirme, kırma amacını güdenler her yöntemi kullanmaktan çekinmiyor, bu oyuna gelmeyeceğiz. Gerekirse ‘kan kusup kızılcık şerbeti içtik’ deme pahasına dik duracağız, soğukkanlılığımızı muhafaza edeceğiz” dedi.

“KAYBEDERSEK 100 YIL ÖNCE BAŞARILAMAYAN BİR SEVR TEZGAHI YENİDEN ÖNÜMÜZE GETİRİLECEK”

“Maruz kaldığımız terör saldırıları, yüreğimize düşürdükleri acı bir yana, ‘yel kayadan ne götürür?’ mesafesinde hadiselerdir” diyen Erdoğan, büyük acılarla yoğrularak bugüne gelen bir milletin, üç beş terör örgütü kullanılarak gerçekleştirilen saldırılar can yakıcı olmasına rağmen asla teslimiyet gerekçesi olamayacağını belirtti. Köroğlu’nun ‘mert dayanır, namert kaçar, meydan gümbür gümbürlenir, şahlar şahı divan açar, divan gümbür gümbürlenir’ sözünü hatırlatan Erdoğan “Kaçmak namertlerin işidir. Bizim milletimiz her zaman mert olmuştur, her zaman meydanları gümbür gümbür inletmiştir” diye konuştu.

Türkiye’nin yeni bir istiklal mücadelesi içinde olduğunun altını çizen Erdoğan “Bu mücadeleyi kazanırsak 2023 hedeflerimize de ulaşacağız, 2053 ve 2071 vizyonlarımızı da şekillendireceğiz. Kaybedersek 100 yıl önce başarılamayan bir Sevr tezgahı yeniden önümüze getirilecek. Tüm vatandaşlarımızın bu bilinçle meseleye yaklaşması, üslubunu, tavrını, sözünü ona göre belirlemesi gerekiyor. Bulundukları makamın gerektirdiği mesuliyetten tamamıyla uzaklaşarak, bu mesuliyetten uzak tavırlar ve ifadeler içinde olanların hezeyanları milletimizle birlikte elbette bizi de üzüyor. ‘Türkiye teröre teslim oldu’ demek teröristle, terör örgütleri ile aynı safta yer almaktır. Terör örgütlerinin tüm amacı birilerine işte bu sözü söyletmektir. Bu sözü ifade eden kişi siyaset yapmıyor, kendi ülkesinin karşısında oluşturulan şer ittifakının değirmenine de su taşıyor. Türkiye’nin kendi güvenliği için yürüttüğü mücadeleyi başka ülkelerin iç işlerine karışmak olarak gören bir kafa, olup bitenlerden hiçbir şey anlamıyor demektir” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.