• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 24 Şubat 2017 20:26

“Münbiç’ten sonraki hedef Rakka’dır”

“Münbiç’ten sonraki hedef Rakka’dır”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Münbiç’ten sonraki hedef Rakka’dır. Rakka operasyonunun planlama çalışmalarını yapıyoruz” dedi. Çavuşoğlu, ayrıca “El Bab temizlendikten sonra birçok kişi geri dönecek ve kendi evine, şehrine dönüp hayatını sürdürecek” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Münbiç’ten sonraki hedef Rakka’dır. Rakka operasyonunun planlama çalışmalarını yapıyoruz” dedi. Çavuşoğlu, ayrıca “El Bab temizlendikten sonra birçok kişi geri dönecek ve kendi evine, şehrine dönüp hayatını sürdürecek” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’i makamında ziyaret etti. Ziyaretin ardından Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını cevapladı. Çavuşoğlu, “Suriye’nin kuzey ilçesi El Bab’ın terör örgütü IŞİD’den temizlenmesinden sonra süreç nasıl işleyecek?” sorusuna, “Geçtiğimiz hafta kahraman askerlerimiz yerel güçlerle El Bab’ı tamamen kuşattılar. Doğu ile batıda kuşatma olmasına rağmen güneyde bir açıklık vardı. Orası da kuşatıldı. Şehrin içinde tüm mahallelerde kontrolü elde tutuyorlar. Tabi DAEŞ’in bir terör örgütü olduğunu unutmayalım. Yöntemlerine batığımız gibi aynı PKK gibi . PKK’nın daha önce geçen bazı şehirlerimizde el yapımı patlayıcıları ve kalleşçe saldırıları olmuştu. DAEŞ’te aynı yöntemle mahalle, sokak ev caddelerde el yapımı patlayıcılar yerleştiriyor. Dikkatli ve titiz olmak gerekiyor. Bazı patlamalarda oluyor. Genelkurmay Başkanlığının açıkladığı gibi kontrol tamamen elimizde. Şehir tamamen kontrolümüzde. Ama şehrin şimdi temizlenmesi gerekiyor. Hem değişik patlayıcıların temizlenmesi hem de şehrin içinde değişik bölgelere sızan teröristlerin El Bab’tan tamamen temizlenmesi gerekiyor. Bizim destek verdiğimiz ılımlı güçlerinde şehrin güvenliğini sağlaması gerekiyor” diye konuştu.

“Terörden arındırılmış bölge”

El Bab’ın DEAŞ’tan temizlendikten sonra bir çok kişinin geri döneceğine işaret eden Çavuşoğlu, “Kendi evi ve şehrine dönüp hayatını sürdürebilecek. Cerablus’tan girdiğimiz günden bu yana, Fırat Kalkanı operasyonun başladığı günden bu yana 50 bine yakın Suriyeli bu bölgeye dönmüştür. Cumhurbaşkanımızı vurguladığı ve başta ABD olmak üzere Avrupalılara anlatmak istediği budur. Terörden arındırılmış güvenli bir bölge oluşturduğumuz zaman Suriyelileri bu bölgede normal hayatlarına döndürebiliriz. Göç ettiği yerde bu insanlara yardım etmek yetmez, bu insanları kendi evlerine döndürebilmeyi de başarabilmemiz gerekir. Bu işin insani boyutunu da ihmal etmememiz lazım” dedi.

“Münbiç YPG’den temizlenmeli”

“Fırat Kalkanı operasyonunun bundan sonraki adımına Rakka diyebilir miyiz?” şeklindeki soruya Çavuşoğlu, “Münbiç’te YPG’li teröristler var. Buranında YPG’den temizlenmesi gerekiyor. ABD ile ortak heyet gönderdik, o heyetin ziyaretinde bizim kendi arkadaşlarımızın bir tespiti var. Oradaki halkın hepsi aynı şeyi söylüyor. ‘Münbiç, Münbiçlilerindir. Münbiçli olmayan herkes burayı terk etsin.’ Buradaki mesaj YPG’ye. YPG buradaki insanlara zulmediyor, göçe zorluyor, remi belge dahil tüm tapuları yakıyor. Buralarda kendi kantonunu oluşturmaya çalışıyor. Buranında YPG’den temizlenmesi gerekiyor. ABD’li dostlarımız, ‘Münbiç operasyonu biter bitmez YPG’liler Fırat’ın doğusuna çekilecektir’ taahhüdü vermişlerdi. Bir önceki yönetim sözünde duramadı. Yeni yönetimde bu talebimizi ilettik. Yeni yönetimden de talebimiz Münbiç’ten YPG’lilerin temizlenmesidir” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.