• Şenyurt inşaat
Gündem Haber Girişi : 09 Eylül 2024 16:53

Minik Narin'in cenazesini Erzurumlu müftü kıldırdı

Minik Narin'in cenazesini Erzurumlu müftü kıldırdı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolan ve günler sonra dere kenarında cenazesine ulaşılan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cenazesini Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük kıldırdı. “Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır” sözleriyle gündeme damga vuran müftü Büyük’ün Erzurumlu olduğu öğrenildi.

 

Geçtiğimiz 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Kur'an kursuna giden Narin Güran, akşam saatlerinde evine dönmedi.  Narin'i aramak için bölgeye gelen ekipler,  19 gün sonra 8 yaşındaki kızın cansız bedenini buldu. Dün cansız bedeni bulunan Narin Güran bugün, Tavşantepe Mahallesi'nde toprağa verildi.

Narin'in cenaze namazını kıldıran Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, şunları söyledi: “Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizleri vicdan sahibi, ahlaklı insanlardan eylesin. Toplum olarak inşallah insanlığımızı yeniden gözden geçirir, hatırlarız; ahlaklı bir toplum olma yolunda ilerleriz. Narin cennettedir, masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennette. Bunun hesabını yapanlardan hesabı sorulacaktır. Benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, nasıl hesap vereceğiz? Bunu yeniden gözden geçirmemiz lazım” dedi.

Cenazede yaptığı konuşmayla vicdanlara seslenen ve büyük yankı uyandıran müftü Büyük’ün aslen Erzurumlu olduğu öğrenildi.

 

1974’te Erzurum’un Oltu ilçesinde doğan Büyük, bir dönem Erzurum İl Müftülüğü görevine vekalet de etmişti. Ayrıca Kardelen TV’de yaklaşık 4 yıl boyunca program yapımcısı ve sunuculuğu da yapan Büyük, halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Eğitimi alanında doktora çalışmasına devam ediyor.

 

Büyük, 6 Ekim 2023’te yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Diyarbakır İl Müftüsü olarak atanmıştı.

Manolya Bulut