• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 31 Mart 2016 23:58

Metruk bina suç evine dönüştü

Metruk bina suç evine dönüştü

Yenigün Gazetesi tarafından geçtiğimiz sene gündeme getirilen 4 katlı metruk bina, çocukların oyun, gençlerin ise suç evine dönüştü.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM //YENİGÜN GAZETESİ

Yenigün Gazetesi tarafından geçtiğimiz sene gündeme getirilen 4 katlı metruk bina, çocukların oyun, gençlerin ise suç evine dönüştü. Akşam saatlerinde madde bağımlısı ve alkolik kişiler tarafından mesken haline gelen bina, her gün ayrı bir ihbara konu oluyor. İçerisinde bali kutuları, içki şişeleri ve ateşin eksik olmadığı yapı, vatandaşı tedirgin etmeye devam ediyor. Belediye ise hala sessiz.

Erzurum’da terk edilmiş halde bulunan metruk gecekondu ve binalar vatandaşın korkulu rüyası haline geldi. Tinerci, balici ve alkolik kişilerin mesken olarak kullandığı metruk evler, kaderlerine terk edilmiş durumda. Çoğu yarım yamalak yıkılmış, yıpranmış, dökülmeye yüz tutmuş olan bu yapılar, çocuklar için de büyük tehlike oluşturmaya devam ediyor.

Erzurum’da yıkılmayı bekleyen metruk binalar, adeta suç evine dönüştü. Madde bağımlılarının içerisinde akşam saatlerinde alem yaptığı, hırsız ve alkoliklere mekan haline gelen kale etrafındaki metruk yapılar, çevrede yaşayan vatandaşları da tedirgin ediyor.

Erzurum’un Merkez Yakutiye Semti’ne bağlı Lalapaşa Mahallesi Hanım Hamamı Sokak üzerinde bulunan 4 katlı metruk bina, tehlike saçmaya devam ediyor. Çevre güzergahta oturan vatandaşlar ise binanın bir an önce yıkılmasını istiyor.

Özellikle akşam saatlerinde metruk binalara ait sokaklardan geçmeye korkar olduklarını, balici, tinerci ve alkolik kişilerin bu tarz yerleri kendilerine ev yaptıklarını belirten çevre mahalleli, belediye ekiplerinin bir an önce 4 katlı metruk yapıyı yıkmasını istedi. 2 sene öncesine kadar yapının yurt olarak hizmet verdiğini ifade eden vatandaşlar, binanın yıkılma tehlikesi nedeniyle boşaltıldığını kaydetti. Binanın arka kısmında çökmelerin gerçekleştiğini aktaran vatandaşlar, yapının yarım yamalak bırakıldığını anlattı. Zamanla tinerci, balici ve hırsızların bu metruk yapıyı kendilerine ev haline getirdiklerini akşam ve gece saatlerinde içinde her türlü pisliği yaptıklarına dikkat çeken vatandaşlar, “Çocuklarımız tehlike altında. En kısa sürede bu tarz metruk yerlerin yıkılmasını istiyoruz. Mahallemizde huzur kalmadı. Bu binayı yıkın. Yetkililere sesleniyoruz. Burada biri ölürse bunun vebali sizedir” dediler. Belediye ve polisin denetimlerinin yetersiz olduğunu kaydeden vatandaşlar, metruk binaların mahalleye zarar verdiğini, bu binaların 3-4 senedir terk edilmiş halde olduğunu belirtti. Bu yerlerde gençlerin içki, esrar, tiner, bonzai gibi uyuşturucu maddeleri içtiklerini söyleyen vatandaşlar, akşam saatlerinde bu sokaktan geçmeye korkar olduklarını ifade etti.

BELEDİYE EL ATSIN YIKILSIN

Ayrıca metruk yerlerde yaşamak zorunda olan ailelerin can güvenliklerinin olmadığını dile getiren mahalle sakinleri, “Buraya hangi belediye bakıyorsa bu metruk binaları yıksınlar. Kentsel dönüşüm, tarih sahip çıkıyoruz diyorlar ama kalenin etrafı hep metruk yapılarla dolu. Her birinde akşam saatlerinde bali içen, alem yapan gençler var. Her gün ihbar yapıyoruz polise. Tek çare bu binaları yıkmak burayı güzelleştirmek” dediler. Vatandaşlar, belediye ve emniyet güçlerinin tedbirlerini arttırmasını istedi. Her an göçme tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, bu tarz evlerin yıkılması ya da restore edilmesi için belediyeden çalışma başlatma istediğinde bulundu.

2 KIZ ÇOCUĞU CAN VERMİŞTİ

Doğunun Parisi olarak bilinen Erzurum’da hala metruk ve yarım yamalak yıkılmış evlerin bulunması görenleri şaşırtıyor. Bu tarz metruk binaların ayakta olması, kentsel dönüşüm projesi adı altında yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu gösteriyor. Ayrıca madde bağımlıları ve alkolik şahıslara mekan olan metruk yapılar; çevresel sorunlara, vatandaş için huzursuzluğa neden olduğu gibi, bu binalarda oyun oynayan çocuklar için de büyük tehlikeye neden oluyor. Son olarak Yakutiye ilçesinin Gölbaşı semtinde meydana gelen olayda, metruk binada oyun oynayan 2 kız çocuğu duvarın altında kalarak can vermişti. Bu olay insanların daha da korkmasına neden oldu.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.