• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 30 Aralık 2015 11:12

Meteoroloji Uyardı Etkili Kar Yağışı Görülebilir Dikkat

Meteoroloji Uyardı Etkili Kar Yağışı Görülebilir Dikkat

 Doğu Anadolu Bölgesi'nde sabah saatlerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Erzurum, Ardahan, Kars ve Bayburt, güne beyaz örtüyle uyandı. 

 Doğu Anadolu Bölgesi’nde sabah saatlerinde yoğun kar yağışı etkili oldu. Erzurum, Ardahan, Kars ve Bayburt, güne beyaz örtüyle uyandı. 
Doğu Anadolu, karlı havanın etkisi altına girdi. Sabah saatlerinde şehir merkezlerinde kar yağışı etkili olurken, hava sıcaklığı gece saatlerinde bölgedeki birçok ilde 0 derecenin altında ölçüldü. Kar yağışının ardından belediye ve karayolları ekipleri kar küreme ve kaldırımlarda temizlik çalışması başlattı. Erzurum kent merkezi ve yüksek kesimlerdeki kar kalınlığı 50 santimetreyi buldu. Sabah saatlerinde kar sürpriziyle karşılayan vatandaşlar, yeni yıla karla gireceklerini belirtti.

METEOROLOJİ’DEN UYARI
Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışının aralıklı olarak beklendiği belirtildi.
Yapılan meteorolojik değerlendirmelere göre, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan genelinde kar yağışı beklenirken, özellikle şehirlerarası yollarda yaşanabilecek ulaşımda aksamalar, görüş mesafesinde azalma, gizli buzlanma, don olayı, tipi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.