• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 22 Ağustos 2017 22:15

Merkel'in suçlamalarına Türkiye'den flaş yanıt

Merkel'in suçlamalarına Türkiye'den flaş yanıt

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Almanya Başbakanı Merkel'in Türkiye hakkında yaptığı suçlamalara yanıt verildi. Açıklamada, “Interpol kanallarını suistimal iddiası kabul edilmez” denildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada Almanya Başbakanı Merkel’in Türkiye hakkında yaptığı suçlamalara yanıt verildi. Açıklamada, “Interpol kanallarını suistimal iddiası kabul edilmez” denildi.

İçişleri Bakanlığı, kırmızı bültenle aranan Erdoğan Akhanlı’nın İspanya’da gözaltına alınıp kısa süre sonra serbest bırakıldığını açıkladı. 

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, “Şahıs, 1984 yılında iki örgüt üyesi ile birlikte İstanbul Tahtakale’deki bir döviz bürosuna gerçekleştirdikleri saldırıda işyeri sahibini öldürmek ve örgüt adına silahlı soygun gibi adi suçları işlemiş, bu suçlardan dolayı da hakkında yakalama kararı çıkarılmıştır. Söz konusu şahıs kendisi hakkında verilen Yargıtay Kararı sonrasında Adalet Bakanlığı’nın talebi üzerine 21.11.2013 tarihinden itibaren Kırmızı Bülten ile arattırılmaya başlanmış olup halen de ülkemizde aktif olarak aranmaktadır” denildi.

“İspanya’da gözaltına alınan şahıs kısa sürede serbest bırakıldı”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.