• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 03 Ağustos 2024 14:21

KUDAKA'da basına saldırıya bakanlık el koydu

KUDAKA'da basına saldırıya bakanlık el koydu

KUDAKA’da yaşanan basına şiddet olayının ardından Pusula Gazetesi’ni ziyaret eden AK Parti Erzurum İl Başkanı ve Milletvekilleri, “ Herkes müsterih olsun gereken yapılıyor. Böyle bir olayı kabullenmemiz mümkün değil. Soruşturma devam ediyor, Bakanlık müfettiş görevlendirdi” açıklamasında bulundular.

 

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu beraberinde Erzurum Milletvekilleri Mehmet Emin Öz, Abdurrahi̇m Fırat ve İl Başkan Yardımcısı Arif Karataş ile birlikte  Pusula Gazetesi’ne geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Bir köşe yazısın nedeniyle Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nda sözlü ve  fiziksel saldırıya uğrayan Gazete Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ve Yazı işleri Müdürü Cihat İncesu ile görüşen AK Parti heyeti, yaşanan menfur saldırı için üzüntülerini dile getirdiler.

Asla kabul edemeyiz

Yaşanan olayın sadece gazeteciler açısından değil, tüm kent ve  siyaseten kabul edilemez bir durum olduğunu belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, “ Hangi durumda olursa olsun hiçbir gazeteci, yaptığı bir haber nedeniyle asla şiddete maruz bırakılamaz. Hele hele bir kamu kurumunda böyle bir durum kabul edilemez. Hem de hanım bir gazeteci kardeşimize hiç ama hiç yapılamaz. AK Parti böyle rezilliklere pirim verecek bir parti değildir. Yasal soruşturma devam ediyor, gereken yapılacaktır. Gazeteci arkadaşlarımızın ve vatandaşlarımızın itidalli tavrı için teşekkür ederiz” dedi

Hukuk devletinde böyle şeyler olamaz

Aynı zamanda bir hukukçu olan AK Parti Erzurum Milletvekili Av. Abdurrahi̇m Fırat ise, “Gazetecilerin kadim kent Erzurum’da böyle bir saldırıya maruz kalmaları bir hukukçu, bir vatandaş ve milletvekili olarak bizi çok ama çok üzmüştür. Demokrasilerde böyle şeyler olmaz olamaz. Var ise bir hata hukuka başvurursunuz. Ama sırf size cevap hakkı tanısın diye davet üzerine kamu kurumuna gelen bir gazeteciye, ne sözlü nede fiziksel bir saldırı yapılamaz. Bunun gerekçesi hiç olamaz. Olayın yaşandığı andan itibaren konunun takipçisi olduk” diye konuştu.  

Bakanlık müfettiş görevlendirdi

Saldırıyla alakalı Bakanlık tarafından bir müfettişin görevlendirildiğini belirten AK Parti Erzurum İl Başkanı Av. İbrahim Küçükoğlu da, “Mesleğini doğru düzgün yapan, her zaman tarafsızlık ilkesine bağlı kalan gazeteci kardeşlerimize yapılan bu saldırı, hepimizin canını yaktı. Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir gazeteci yaptığı bir haberden dolayı hiçbir yerde şiddete uğrayamaz. Buna Hükümet olarak da Erzurumlular olarak da müsaade etmeyiz. Kardeşlerimize yapılan bu ayıp için derhal harekete geçilmiş, Valimiz soruşturma açmıştır. Soruşturmanın selameti için detay veremem ama Pazartesi şehirde olacak şekilde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız iki müfettiş görevlendirdi. Sonucu bekleyip görelim, yapanın yanına kar kalmayacaktır” ifadelerini kullandı.

Görevden el çektirilmeli

Meslek hayatı boyunca böylesi bir saldırıya şahit olmadığının altını çizen Gazeteci Sevda Güneş İncesu ise, “ Ben bu kentte hep güven içinde gazetecilik yaptım. Koca bir şehir her daim yanımda oldu. Böyle bir saldırıyı kente mal edemeyiz. Ayrıca bu saldırı tüm gazeteci arkadaşlarıma yapılmıştır. Bu olayın ört bas edileceğini asla düşünmüyorum. Tek endişem o kurumu yöneten sorumlunun hala görevinde olmasıdır. Soruşturmanın selameti için görevden el çektirilmedir.” diye konuştu.

Ne olmuştu?

Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu, 11 Haziran’da ‘Ballı Projeler’ başlıklı bir yazı kaleme almış, KUDAKA’nın istihdam garantili projelere destek vermemesini eleştirmişti.

Söz konusu köşe yazısı üzerine KUDAKA’ya açıklama yapmak için çağrılan Pusula Gazetesi Genel Yayın Koordinatörü Sevda Güneş İncesu ile Yazı İşleri Müdürü Cihat İncesu, kurumda uzman olarak görev yapan  Cihat Çiftçi ve Muhammet Fırat Bulut tarafından önce sözlü ardından fiziksel saldırıya uğradı. Erzurum’da infiale neden olan saldırının ardından basın meslek kuruluşları ve gazeteciler, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na siyah çelenk bırakarak basına şiddeti protesto ettiler.

Manolya BULUT-Pusula Gazetesi

HABER MERKEZİ