https://www.youtube.com/shorts/yOI4YjnthIg
Türkiye’nin ev sahipliğinde 20 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Kış Tatbikatı-2025, Kars’ta yoğun kar ve dondurucu soğuklara rağmen başarıyla icra ediliyor. Tatbikat, 3. Ordu Komutanlığı kontrolünde, 9. Kolordu Komutanlığı’nın sevk ve idaresinde, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı tarafından gerçekleştiriliyor.
Tatbikatı yerinde takip eden isimlerden biri de Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi oldu. Vali Çiftçi, Mehmetçiklerin zorlu kış şartlarındaki üstün performansını Şehit İstihkam Astsubay Kıdemli Üstçavuş İlhan Hamlı Atış ve Tatbikat Alanı’nda yakından izledi.
SEÇKİN GÖZLEMCİLER GÜNÜ HEYECAN YARATTI
Tatbikat kapsamında düzenlenen Seçkin Gözlemci Günü büyük ilgi gördü. Yerli ve yabancı askeri yetkililerin yanı sıra, devlet erkânı ve basın mensuplarının da takip ettiği etkinlikte, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kış şartlarındaki harekât kabiliyeti bir kez daha gözler önüne serildi.
Soğuk hava, kar ve sert arazi koşullarına rağmen komandolarımız görevlerini en iyi şekilde yerine getirirken, tatbikat öncesinde Komando Andı okuyarak mücadeleye hazır olduklarını bir kez daha vurguladılar.
"ONLAR KARADAKİ HER DAĞIN ZİRVESİ"
Türk askeri, sahip olduğu disiplin, üstün fiziksel yeterlilik ve modern savaş teknikleriyle zorlu arazi koşullarında bile etkili bir şekilde görev yapabileceğini gösterdi. “Onlar karadaki her dağın zirvesi” sözleriyle kahraman Mehmetçiklere olan güven bir kez daha pekiştirildi.
Kars’ta icra edilen Kış Tatbikatı-2025, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin uluslararası iş birliklerini güçlendirmesi ve olası harekât ortamlarında yüksek hazırlık seviyesini koruması açısından büyük önem taşıyor. Tatbikat, ilerleyen günlerde devam edecek.
Haber: Hatice YALÇIN