• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 06 Şubat 2016 12:24

Kar içinde çayın keyfini çıkardılar

Kar içinde çayın keyfini çıkardılar

Erzurum'da şehir merkezinde etkisini azaltan kar yağışı, köylerde hayatı kabusa çevirdi. Yolları kapanan ve metrelerce kar altında evleri kaybolan köylerde bazı vatandaşlar, kar içerisine yaptıkları oyuklarda hem çay içti hem de yanık yanık türkü söyledi.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM

Erzurum’da şehir merkezinde etkisini azaltan kar yağışı, köylerde hayatı kabusa çevirdi. Yolları kapanan ve metrelerce kar altında evleri kaybolan köylerde bazı vatandaşlar, kar içerisine yaptıkları oyuklarda hem çay içti hem de yanık yanık türkü söyledi.

Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Tepsicik köyünde etkisini arttıran kar yağışı metrelerce kar kütlelerinin birikmesine neden oldu. Durumu leyhlerine çeviren Recep ve Nuri Gülmez kardeşler, kar kütleleri içerisine eskimolardan örnek alarak iglo tarzında oyuklar açtı. Bu oyuklarda çaylarını içerek  yanık türküler söyleyen Gülmez kardeşler, karı fırsata çevirdiklerini belirtti.

Kardeşlerden 21 yaşındaki Recep Gülmez, köy yollarının kapandığını ve 3 metreye kadar çıkan kar nedeniyle evlerine giriş yapmakta zorluk çektiklerini belirtti. Bu nedenle demledikleri çay ile kar kütlelerinin içerisine oyuklar açtıklarını aktaran Gülmez, bu şekilde karı fırsata çevirdiklerini dile getirdi. Eskimoların iglo tarzı evlerini örnek aldıklarını anlatan Gülmez, “Köyümüzde kar yağışı nedeniyle yollar kapandı. Şuan 3 metre kar var. Evlerimiz görünmüyor. Araçlar zaten karın altında şuan. Evimize giremedik kar yüzünden. Bizde demlediğimiz çaylar ile karın içinde oyuk açtık. İçinde oturuyoruz çay içiyoruz. Türkü söylüyoruz. Biz Dadaş, Erzurum çocuğuyuz. Soğuk bize işlemiyor” dedi.

Diğer kardeş Nuri Gülmez de, yağan karın keyfini çıkardıklarını belirterek, “Abim ile çay içiyorduk dedik karın içinde ev gibi bir şey yapalım. Onun içinde oturalım. Hava zaten soğuk. Karın içinde ev yapıp otursak nolacak ki diye düşündük. Türküler söylüyoruz. Çayımızı içiyoruz. Vallahi herkese tavsiye ediyoruz. Biz eğleniyoruz. Burada hep kar var. Her kar yağışında ağlayacak değiliz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.