Kategoriler Haber Girişi : 04 Ocak 2017 16:41

Kafasındaki kurşunla Türkiye şampiyonu oldu

Kafasındaki kurşunla Türkiye şampiyonu oldu

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kafa tasında maganda kurşunu ile yaşayan 8. sınıf öğrencisi Derya Güven (14) TEOG’da 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde kafa tasında maganda kurşunu ile yaşayan 8. sınıf öğrencisi Derya Güven (14) TEOG’da 120 sorunun tamamını doğru cevapladı.

http://www.iha.com.tr/video-kafasindaki-kursunla-turkiye-sampiyonu-oldu-98561/

Kahta ilçesinde Türkiye Petrolleri Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Derya Güven, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı’nda (TEOG) 120 sorunun tamamını doğru cevaplayarak Türkiye birincileri arasına girdi.
Aileyi ziyaret eden Kahta Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen ve Türkiye Petrolleri Atatürk Okul Müdürü Mehmet Yıldırım, azmi ile tüm Türkiye ye örnek olan Derya Güven’e altın hediye ederken, ailesine ise çiçek takdim etti.

Kafasına isabet eden maganda kurşunu ile yaşayan Derya Güven beyin cerrahi olmayı istiyor
2011’de 3. sınıfa giden Derya Güven, evinin bahçesinde ailesiyle birlikte yemek yediği esnada kafasına isabet eden maganda kurşunuyla ölümden dönmüştü.

Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Tünçmen, “2016-2017 eğitim öğretim yılında Türkiye Petrolleri Atatürk Ortaokulu öğrencimiz Derya Güven, 120 sorunun tamamını doğru cevaplandırarak Türkiye şampiyonu oldu. Kendisini tebrik ediyorum. Sonraki hayatında başarılar diliyorum. Azim ve kararlılıkla birçok şeyin başarılabileceğinin somut örneği oldu. Umarım kendisinden sonra gelen kardeşlerimize diğer öğrencilere de emsal olur. Tabi bu başarı tesadüf değildir. Ciddi bir gayret ve emeğin ürünüdür. Emek sarf eden özellikle öğretmenlerimize, okul yönetimimize çok teşekkür ediyorum. Ailesini de kutluyorum. Deryayı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.