• Şenyurt inşaat
Gündem Haber Girişi : 07 Aralık 2022 13:42

Hudut Tedbirlerini Yerinde İnceleyen Milletvekilleri Gözlemlerini Aktardı

Hudut Tedbirlerini Yerinde İnceleyen Milletvekilleri Gözlemlerini Aktardı

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın daveti üzerine, TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı Ahmet Aydın ve Komisyon üyesi milletvekilleri Suriye sınırının sıfır noktasına giderek hudut tedbirlerini yerinde incelemişti. Millî Savunma Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun da eşlik ettiği milletvekillerine, başta Entegre Sınır Fiziki Güvenlik Sistemi olmak üzere kullanılan teçhizat ve sistemler ile sınır güvenliğine yönelik tedbirler hakkında bilgi verilmişti.

 

https://www.youtube.com/watch?v=OOiEHiavpGY

 

DÜNYA STANDARTLARININ ÜSTÜNDE BİR HUDUT EMNİYETİ VAR

Hudutlardaki faaliyetleri yerinde inceleyen milletvekilleri yaptıkları ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulundu. TBMM Millî Savunma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın, sınır hattına yapılan ziyaretin kendileri için de çok faydalı olduğuna vurgu yaptı. “Her siyasi partiden çalışma arkadaşlarımız burada. Hep birlikte burada alınan üst düzey tedbirleri yerinde müşahede ettik.” diyen Ahmet Aydın, “Bir kez daha gururla gördük ki dünya standartlarının üstünde hudut emniyeti, hudut güvenliği var. Millî Savunma Bakanlığımız tüm kadrolarıyla hudutta gerçekten ‘hudut namustur’ anlayışıyla muazzam bir tedbir almış. Karada, havada, yerin altında, yönelebilecek her tehdide karşı entegre bir sistem kurulmuş. Süper güç dediğimiz ülkelerde bile bunu bulma şansımız yok. Sınırın büyük bir kısmı, duvarlarla örülü. Kalan kısmı, özellikle nehir kıyılarında da yüksek tel örgüler örülmüş; hem altından, hem üstünden, hem yanından sınır muhafaza ediliyor.” diye konuştu.

Komisyon Başkanı Ahmet Aydın özetle şunları söyledi:

“Geldik, gördük, test ettik, yerinde inceledik…Özellikle Kayı Projesi'nin nasıl bir entegre proje olduğunu, bunu bizatihi gözlerimizle müşahede ettik. Yani sınırın hemen uzağından dahi yönelebilen en ufak bir tehdidin nasıl buradan algılandığı ve sistem üzerinden diğer sistemlerin de devreye girmesi suretiyle bunun nasıl bertaraf edildiğini çok net şekilde müşahede ettik. Gerçekten bir kez daha gurur duyduk. Ve biz şunu biliyoruz ki Türk Silahlı Kuvvetlerimiz bizim göz bebeğimiz. Ve hudut gerçekten son derece önemli millî bir meseledir. Bu mesele siyaset üstü bir şekilde ele alınması gereken bir mesele. Dolayısıyla bu yanlış algıların önüne geçmek adına da komisyon üyelerimizle de doğru olanı bu şekilde müşahede ettikten sonra bunu tabi ki kamuoyuyla bu şekilde paylaşacağız.

Sınırlarımız sapasağlam, herkes emniyet içerisinde rahatça uyuyabilir. Gerçekten bu sınırlardan kuş uçmuyor. Olabilecek en ufak bir tehdit dahi zamanında müdahale edilebilecek bir pozisyonda. Sınırın tamamında bu emniyet var. Bunu bizatihi gördük, test ettik. Millî Savunma Bakanlığımıza, bütün çalışanlarına, bütün personeline, kahraman askerlerimize bir kez daha teşekkür ediyorum.”

KOMİSYON ÜYELERİMİZ ANKARA’YA MUTLU ŞEKİLDE DÖNÜYOR

"Savunma sanayimizdeki gelişmeleri de biz burada müşahede ettik. Buradaki gelişmelerin kabiliyetlerini ve bu kabiliyetlerin ordumuza kattığı gücü aslında bir nevi gördük. Pek çok savunma sanayi şirketimizin makine ve teçhizatıyla sınırımız korunuyor. Bu çok çok önemli. Yerli ve millîlik oranlarında zaten yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıkan bir Türkiye var. Bugün diplomaside bir başarı varsa, bugün terörle mücadelede de ciddi bir başarı elde ediyorsak, sınırlarımız muhafaza edilebiliyorsa ve Türkiye gerçekten dünyada gündem oluşturuyorsa bunun en çok kompetanı, ön plana çıkan alanı savunma sanayi, millî ve yerli sanayi. Burada da bunu gördük.

Şu anda sınırdaki güvenlik bizim Aselsan başta olmak üzere bütün o radar sistemleri, o gözetlemeler, o uzaktan kumandalı silah sistemlerinden insansız hava araçlarına kadar, Kobra 2’lere kadar tamamı yerli ve tamamı millî. Bir kez daha gurur duyduk. Gerçekten yerli ve millî sanayinin bir ülke için neler ifade ettiğini ne anlama geldiğini de aslında gördük. Bu anlamda ülkelerin tam bağımsızlığından bahsetmek istiyorsanız yerli ve millî sanayisi olmak zorunda.

Bugün Ukrayna’da sorunu görüyoruz. Dünyanın pek çok yerinde dışa bağlı savunma sanayilerinde ülkelerin gerçek manada bağımsız olamayacaklarını güçlü olamayacaklarını da bizler yaşadığımız tecrübelerle müşahede ediyoruz. Türkiye bugün kendine güvenen öz güveni yüksek bir ülke hâline geldi. Türkiye bugün gerçekten savunma sanayisinde sadece şu anda günümüz koşullarını değil aslında geleceğinin de tasarımını da yapıyor. Yapay zekâ, yazılım ve her alanda gelecek teknolojileri de şimdiden kullanmaya başladı, başlıyor da. Geleceğimiz çok daha parlak olacak. Buradaki çok kıymetli personele, askerimize, Mehmetçiğimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Rabbim ayaklarına taş değdirmesin. Gerçekten bir kez daha bugün bir gurur günümüz oldu. Bütün komisyon üyelerimiz çok mutlu bir şekilde, emniyetli bir şekilde bugün buradan Ankara’ya dönüş yapacaklar.”

ORDUMUZLA GURUR DUYUYORUZ

CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan da sınır tedbirlerini yerinde inceleme fırsatı bulduklarını söyleyerek Mehmetçikle aynı karavanadan yemek yediklerini belirtti. Milletvekili Özgür Ceylan hudut tedbirleri için “Ellerinden geldiğince önlemler alındığını görüyoruz. Tabi ordumuzla, Mehmetçiğimizle gurur duyuyoruz. Onlar hep bizim gurur kaynağımız. Tabi yerli ve millî savunma sanayisindeki gelişmeler de bizi olumlu yönde etkiliyor, seviniyoruz. Her geçen gün bu gelişmelerin daha da artmasını bekliyoruz, ülkemizin hak ettiği noktalara gelmesi için biz de el birliğiyle çalışacağız.” dedi.

ELEKTRONİK TAKİP, TESPİT VE İMHAYA YÖNELİK CİDDİ ALTYAPI OLUŞTURULMUŞ

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu da sınır hattındaki incelemelere ilişkin şunları söyledi:

“Ülkemizin özellikle hudut güvenliği açısından sadece fiziki imkânların değil, elektronik imkânların da devreye sokulmuş olması çok büyük bir gelişme. Özellikle bölgedeki diğer ülkelerle kıyasladığınızda tahmin ediyorum ki bizim seviyemize ulaşma imkânları yok. Ayrıca bunun yanında eski fiziki imkânlar derken iki tane sınır taşı dikersiniz, oraya karakol koyarsınız ama brikettendir. Ama şimdi fevkalade güvenlikli, çok ağır tahrip gücüne sahip mermilerin bile işlemediği karakollarımız var. Karakollarda askerlerimizin yatakhanelerine, yemekhanelerine baktım, istirahat odalarına baktım fevkalede… Askerimize, çocuklarımıza yakışır bir teknik imkânlara kavuşmuşuz. Özellikle sınır ötesinden ülkemize yönelik oluşabilecek tehditlere karşı elektronik olarak takip etme, tespit etme ve imha etmeye yönelik çok ciddi bir altyapı oluşturulmuş. Kutluyorum, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

MEHMETÇİK BİZE GÜVEN VERDİ

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataç da şunları kaydetti:

“Hudut karakollarını ziyaret ettik, oradaki sistemleri nasıl kullandıklarını, Aselsan’ın geliştirdiği sistemlerin, cihazların sınırlarımızda nasıl bir etki yarattığını ve sınırların kontrol altına alınmış olduğunu gözlerimizle görmüş olduk. Yakından görmemiz tabi daha güzel oldu. Ben şunu gördüm ki bundan sonraki süreçte eğer gerçekten irade gösterilirse bu sistemlerle sınırlarımızın 7 gün 24 saat kontrol altında olacağına emin olduk. Ve askerimize Allah yardım etsin. Böyle bir zamanda orada görev yapıyorlar. Personelin de bu konuda donanımlı, bilgili olduğunu gözlemledik. Bu da bize güven verdi, huzur verdi. Bundan sonra da biz Meclis olarak, milletvekilleri olarak her zaman yanında olacağız. Onlara vereceğimiz destekle de inşallah daha iyi noktalara da geleceklerdir. Ama bugün güven verdiler bize inşallah bu güven de devam edecektir diye düşünüyorum.”