Kategoriler Haber Girişi : 27 Ocak 2016 22:13

Grandmaster Çobanoğlu'na büyük görev!

Grandmaster Çobanoğlu'na büyük görev!

Erzurum'a ilk defa karateyi getirerek binlerce sporcu yetiştirmiş olan Dünyaca ünlü Grandmaster Selahattin Çobanoğlu, WKF Türkiye Karate Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı'na seçildi.

Erzurum’a ilk defa karateyi getirerek binlerce sporcu yetiştirmiş olan Dünyaca ünlü Grandmaster Selahattin Çobanoğlu, WKF Türkiye Karate Federasyonu Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı’na seçildi.

Dünyaca ünlü Grandmaster Selahattin Çobanoğlu, Türkiye Karate Federasyonu tarafından Doğu Anadolu Bölge Başkanlığı’na layık görüldü. Bölgeyi çok iyi tanıyan Grandmaster Çobanoğlu, spora yeni isimler kazandırmayı ve Erzurum’un ismini gerek uluslararası gerekse yurt içi müsabakalarda podyuma çıkarmayı hedefliyor.

Özel olarak dizayn ettiği spor salonunda yönetim kurulunu oluşturan Çobanoğlu, kendisine verilen bu görevi en iyi şekilde yerine getireceğini belirtti. Doğu Anadolu ve Erzurum’dan çıkacak olan sporcuları gerek uluslararası gerekse yurt içi müsabakalarda dereceler elde etmek için eğitme ve çalıştırma hedefinde olduklarını dile getiren Çobanoğlu, yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından çalışmalara tam gaz başlayacaklarını kaydetti. Çobanoğlu, “Türkiye Karate Federasyonu şahsımı Doğu Anadol Bölge Başkan’ı olarak tayin etti. Verilen bu görevden dolayı çok mutluyum. Hedefimiz bu spora yeni öğrenciler, yeni sporcular kazandırmaktır. Genç kardeşlerimizi bu sporda daha ileriye götürmek ve başarılar kazanmalarını sağlamak için sadece aracı olacağız. İnşallah Erzurum’un ismini ve bölgeyi en iyi şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“SPORCULARA TAVSİYELER”

Sağlıklı yaşlanmak ve yaşa bağlı oluşabilecek sağlık risklerini en aza indirebilmek için ise en önemli iki yöntem beslenme ve fiziksel aktivitedir. Yeterli ve dengeli beslenme ile beraber yapılan fiziksel aktivite ileriki yaşlarda karşılaşılacak sağlık sorunları riskini minimum seviyeye düşürür ve hastalıklara karşı direnci artırır. İleriki yaşlarda beden ve ruh sağlığını koruyabilmek için erken yaşlarda yapılan düzenli fiziksel aktivite ve doğru beslenme son derece önemlidir. Geç sporcularda sağlıklı egzersiz yapabilmek için yeterli ve dengeli beslenmek çok önemlidir. Yeterli ve dengeli beslenen genç sporcuların egzersiz için ayrıca vitamin ve mineral gibi besin destek ürünleri kullanımı gerekmemektedir. Yoğun egzersizler enerji ve besin ögeleri gereksinimini artırmaktadır. Egzersiz yoğunluğu arttıkça, karbonhidrattan sağlanan enerji oranı artırılmalıdır. Enerjinin büyük çoğunluğunun kompleks karbonhidratlardan (tam tahıllı ekmek, kurubaklagiller, meyve, tam tahıllı makarna vb) sağlandığı, bir diyet ile protein gereksinimi de rahatlıkla karşılanabilmektedir. Özellikle performans artırması ve kas yapımı için ekstra protein tozu ya da içeceği tüketimi son derece zararlıdır. Günlük olarak besinlerden alınan proteinin kişiye ve performansa göre diyetisyen tarafında ayarlanması gerekir. Yeterli karbonhidrat tüketimi için, her öğünde; tahıl ürünleri, özellikle ekmek, az yağlı kek ve kurabiyeler, pilav, makarna, meyve, patates tüketilmesine dikkat edilmelidir. Erzurum ve spor sevdasını görmek ve yaşamak için 7 den 70 e bütün spor severleri , spor alanında kendini geliştirmek, savunma ve yakın dövüş tekniklerine ilişkin olarak teorik ve pratik bilgileri, hakem, antrenör olarak eğitim almak isteyen herkesi derneğimize çay içmeye davet ediyoruz.

“SELAHATTİN ÇOBANOĞLU KİMDİR?”

Selahattin Çobanoğlu. 20 Mayıs 1957 yılında Erzurum’da doğdu. Eğitimini yine Erzurum’da tamamladı. 1968 yılında ilk defa Erzurum Yolspor kulübünde boksa başladı. 1970’de İstanbul Gümüşsuyu Er Jimnastik Salonu’nda karateye başladı. 1974 yılında Fındıkzade Bushido spor okulunda Namık Ekin, Ahmet Okumuş, Ali Demir ile, 1976-1977 yıllarında Ahmet Doğaner, Kenpo Karate Enver Hancı ve Ferhat Özsert ile çalıştı. 1979 yılında Erzurum Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü’nde Kyokushinka’da karate faaliyetlerine devam etti. Ağrı’da ve Eleşkirt’te Karate spor okulları çalıştırdı. 1989 yılındı Bursa Kayapa Spor kulübünü kurdum ve bugüne dek devam ettirdi. Şu ana kadar binlerce öğrenci yetiştirdi ve yetiştirmeye devam ediyor. Ülkemizde ve uluslar arası bazda yüzlerce şampiyonaya katıldı. Çoğundan derece, ödül ve diplomalar kazandı. Şu anda Erzurum’da. Doğduğum şehre geri döndü ve çalışmalarıma devam ediyor.

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.