• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 26 Mart 2020 23:51

GÖREVİMİZİN BAŞINDA, MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ

GÖREVİMİZİN BAŞINDA, MİLLETİMİZİN EMRİNDEYİZ

Sağlık Hak Sen Erzurum İl Başkanı İlim Gödekmerdan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın açıklamış olduğu ve maliyetinin 4,5 Milyar Türk Lirası olduğu üç ay tavandan ek ödeme verilmesi kararı hakkındaki düşüncelerini dile getirerek, sağlık çalışanlarının bir çoğunun faydalanamayacağı üç aylık tavandan ek ödeme yerine Diğer Kurumlardaki gibi sabitlerimizin genel bütçeden ödenmesi ve tüm sağlık çalışanlarını ilgilendiren sağlıkta şiddet yasasının bir an önce çıkartılmasını ve itibarlarını geri kazanmak istediklerini vurguladı.

“HEPİNİZLE GURUR DUYUYORUM” Sağlık bakanı Fahrettin Koca’nın bu çabasının sağlık çalışanlarının moral ve motivasyon düzeylerini arttırmak için olduğunu belirten Sağlık Hak Sen Erzurum İl Başkanı İlim Gödekmerdan , “Düşünceleri için sağ olsunlar. Var olsunlar. Pek çok sağlık çalışanımızın ortak düşüncesi olduğuna inanarak yazıyorum. Öncelikle bizler kutsal mesleğimizi insana, insanlığa faydalı olabilmek için yapıyoruz. Bir annenin ‘Evladımı kurtarın’ diye, bir doktora, bir hemşireye yalvarır bakışlarının ardından evladının iyileşmesiyle gözünde oluşan pırıltının karşılığı emin olun ki dünyadaki hiç bir maddi değer değildir. Ölümle pençeleşen birinin hayata döndüğündeki mutluluğunun tarifinin karşılığı yoktur” dedi. Sağlık çalışanları olarak önceliklerinin insan ve insan hayatı olduğunu da kaydeden Başkan Gödekmerdan “Bizler Erzurum ’da hizmet veren sağlık çalışanlarıyız. Bize gelen bilgilere göre; Corona virüslü vaka sayımız her geçen gün artarak devam ediyor. Bu güne dek, ‘Ben çalışmak istemiyorum’ diyen bir tek arkadaşımı görmedim. Her arkadaşım diyor ki, ‘Bu zor günlerde özverili olmamız gerek. Elimizden ne gelirse yapacağız’ diyor. Emin olun pek çoğu ailelerini korumak için ailelerini yakınlarının yanına gönderdi. Onlarla gurur duyuyorum. Onlar benim arkadaşlarım. Kardeşlerim. Ağabeylerim. İyi ki varsınız” diye konuştu. “BUNUN KARŞILIĞI PARA DEĞİL” Bu hizmetin karşılığının kesinlikle para olmadığının altını çizen Gödekmerdan “Emin olunuz. Şimdi bizler diyoruz ki; sağlık tesislerimizde ve hastanelerimizdeki ekipman eksikliği tamamlansın. Hastayla iletişimde korunma açısından, imkanlarımız ölçüsünde her türlü tedbiri alalım. Almaya gayret edelim. Hastayla birebir çalışan arkadaşımın hayatının karşılığı para asla olamaz. Corona virüsü sıkıntımızı bir an önce atlatalım. Sonra sayın Sağlık Bakanımızdan ve mevcut hükümet yetkililerinden her zaman ki taleplerimizi yeniden tekrarlarız” ifadelerine yer verdi. Başkan Gödekmerdan, ek ücretin yerine olan taleplerini ise şu sözlerle aktardı: “Mesela İlk Önce kaybolan itibarımızı geri isteriz. Her gün şiddete uğrayan arkadaşlarımız için sağlıkta şiddet yasasını isteriz. Tüm devlet memurlarında genel bütçeden ödenen sabit ödemelerin sağlık çalışanlarında da genel bütçeden ödenmesini isteriz. 3600 ek gösterge düzenlemesini isteriz. Sözde verilmiş olan, verilip verilmediği belli olmayan fiili hizmet zammının, diğer adıyla yıpranma payının yeniden düzenlenmesini isteriz. Biliniz ki; pek çok sağlık çalışanının da faydalanamayacağı üç aylık tavandan ek ödemeyi istemiyoruz. Sağlık çalışanlarımız 105 yıl önce Çanakkale’de nasıl mücadele ettiyse, Milli Mücadele’de nasıl ateş hattında mücadele ettiyse bu günde, Corona’ya karşı ateş hattında mücadele ediyor. Biz görevimizin bilincindeyiz. Saygı, sevgi ve hoşgörü istiyoruz.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.