• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 09 Kasım 2023 16:36

Gezköy konutlarına müjde… Teslim edilmeye başlandı

Gezköy konutlarına müjde… Teslim edilmeye başlandı

Erzurum’un Aziziye ilçesinde bulunan ve bir türlü teslim edilmeyen tartışmalı Gezköy TOKİ konutları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki müjdeyi vererek Erzurum dahil 8 ilde konut anahtarlarının Kasım sonuna kadar teslim edileceğini duyurdu.

 

Erzurum’un Aziziye ilçesinde bulunan ve bir türlü teslim edilmeyen tartışmalı Gezköy TOKİ konutları hak sahiplerine verilmeye başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki müjdeyi vererek Erzurum dahil 8 ilde konut anahtarlarının Kasım sonuna kadar teslim edileceğini duyurdu.

2020 yılında temeli atılan ve 2022 yılının Kasım ayında teslim edileceği söylenen Aziziye ilçesine bağlı Gezköy mahallesindeki Bin 13 konut aradan bir yıl geçmesine rağmen teslim edilmemişti. Teslim tarihi sürekli ertelenen konutlar için hak sahipleri eylem yaparak tepki göstermişlerdi. Vatandaşların mağdur olmaması için devreye giren AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapılacağı sözünü vermişti. Konuya ilişkin müjdeli haber Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’den geldi. Özhaseki, Erzurum dahil, 8 ilde konut anahtarlarının Kasım sonuna kadar hak sahiplerine verileceğini açıkladı.

Müjdeyi Bakan verdi

TOKİ, 'İlk Evim' kampanyası kapsamındaki sosyal konutlardan Bin 779'unun inşaatını tamamladı. Bu kapsamda geçtiğimiz aylarda teslim edilmeyen konutları için eylem yapan Gez köy konutları hak sahiplerine evleri teslim edilmeye başlandı. TOKİ, Aksaray Sultanhanı 3'üncü etapta 158, Çorum Kuruçay'da 743, Denizli Baklan'da 94, Erzurum Aziziye Gezköy Mahallesi'nde 299, Karaman Kırbağı Mahallesi'nde 317, Kars Sarıkamış 3'üncü etapta 206, Kırşehir Mucur'da 253, Konya Akören 3'üncü etapta 219, Konya Yalıhüyük'te ise 59 konutun, anahtar teslimine başlandı. 16 Ekim'de hak sahiplerine verilmeye başlanan konutların teslimi, kasım sonuna kadar devam edecek.

Kasım sonuna kadar teslim edilecek

Bakan Özhaseki yaptığı yazılı açıklamada, "Bakanlık olarak bir yandan afet bölgesindeki şehirlerimizi ayağa kaldırıyor, diğer yandan kentsel dönüşümle ülkemizin yapı stokunu yeniliyor, öte yandan da sosyal konut projelerimizle vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya devam ediyoruz. Bu anlamda ülke genelinde yapımı devam eden sosyal konut projelerimizden 1779'unun inşasını bitirdik. Ekim ayı itibariyle anahtar teslimlerine başladığımız konutlarımızı, kasım sonuna kadar teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkemize güvenli, iklim dostu ve sıfır atık uyumlu konut ve iş yerleri kazandırmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi.

Ne olmuştu…

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, projede gelinen noktayı ve konutların son durumunu en ince ayrıntısına kadar bizzat kendisinin soruşturacağını ve konuyu yakından takip edeceğini dile getirerek, “Bütün paydaşlarla birlikte konunun takipçisi olacak, hemşehrilerimizin bu sorununu mutlaka çözüme kavuşturacağız. Konuyla özel olarak ilgileneceğim. Sizlere bunun sözünü buradan vermek istiyorum” demişti.

Öte yandan Küçükoğlu, konuyla ilgili sosyal medya hesabından da bir paylaşım yaparak, “Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Aziziye ilçesi Saltuklu Mahallesi Gezköy bölgesinde yaptırılan “1013 Konutluk Proje” ile ilgili hak sahiplerinin taleplerine yönelik yapılan toplantı sonrası kamuoyunu bilgilendirme zarureti hasıl olmuştur. Hak sahipleriyle bugün gerçekleştirilen toplantıda konu karşılıklı olarak ele alınmış ve 29 Temmuz’da tekrar bir araya gelinmesi kararlaştırılmıştır. Bu süre zarfında konutların en kısa sürede teslim edilmesi noktasında atılması gereken adımlar belirlenecek, hak sahibi vatandaşlarımızın mağdur olmaması için ne gerekiyorsa yapılacaktır” ifadelerine yer vermişti.

Nesrin Demir/Pusula