• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 16 Kasım 2016 12:02

Geçmeyen hastalığınızın nedeni candida mantarı olabilir

Geçmeyen hastalığınızın nedeni candida mantarı olabilir

Dr. Fevzi Özgönül, tedaviye cevap vermeyen birçok hastalığın altında candida mantarı enfeksiyonunun olabileceğini belirtti.

Başta obezite olmak üzere kadınlarda tekrarlayan idrar yanmaları, vajinal mantar enfeksiyonları, depresif ruh hali, sinirlilik, uyuşukluk, migren türü baş ağrıları, ishal, karında gaz, kabızlık, midede ekşimeleri buna bağlı boğazda yanma, ağız kuruluğu, sık aft oluşumu, ağız kokusu, hazımsızlık, el ve ayak tırnaklarında geçmeyen mantar enfeksiyonu, çocuklarda öğrenme bozuklukları, bebeklerde ishal veya kabızlık yanında popoda kızarıklık ve geçmeyen pişik durumu gibi hastalıkların sebebinin candida mantarı enfeksiyonu olabileceğini kaydeden Dr. Fevzi Özgönül, “Candida ,bir çeşit maya mantarıdır. Her sağlıklı insanın bağırsağında mevcuttur. Bağırsakta bulunan diğer mikroorganizmaların, özellikle probiyotik bakterilerin varlığı, candida mantarının çoğalmasını engeller. Candida’nın hastalık oluşturması için kontrolsüz bir şekilde çoğalması yeterlidir. Vücudunuzda candida olup olmadığını ise evinizde yapabileceğiniz ‘tükürük testi’ ile öğrenebilirsiniz.” diye konuştu.
Tükürük Testi
Şeffaf cam bardak (üzerinde desen olmaması önemli)
Su: Cam bardağı 2/3 kadar su ile doldurun. Sabah aç karına yataktan kalkınca su içmeden veya ağızımızı çalkalamadan bu su dolu bardağa tükürün. Eğer tükürüğünüz suyun üzerinde kalıyorsa korkmayın. Büyük bir olasılıkla sizde candida enfeksiyonu yok. Eğer tükürüğünüz su yüzeyinden dibe doğru deniz anası gibi sarkıyorsa veya dibe doğru çökme oluyorsa sizde büyük ihtimalle candida enfeksiyonu vardır.
Candida tedavisi için öncelikle şu gıdalardan uzak durun;
Şarküteri et ürünleri ( salam, sosis, sucuk ),Hazır veya katkılı gıdalar, Rafine un ile yapılmış gıdalar, Şeker içeren gıdalar ve tatlandırıcılar, Mayalanmış ürünler unlu ve nişastalı olanlar, Süt ve su yerine kullanılan şekerli veya asitli içecekler, Her türlü abur cubur tabir edilen gıdalar.
Aşağıdaki gıdaları tüketmeye çalışın;
Tüm sebze ve salatalar, bakliyatlar, zeytinyağ, tereyağ ve Hindistan cevizi yağı, ev yoğurdu, soğan, sarımsak, lahana turşusu, sirke, zeytin yaprağı çayı, zencefil çayı ve su.
Son olarak Dr.Fevzi Özgönül, tedaviyi desteklemek için eczaneden aldığınız probiyotik takviyelerin de yüksek dozda kullanılabileceğini ve günlük dozun da en az 10 milyar bakteri içermesi gerektiğini belirtti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.