• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 13 Ocak 2017 15:05

Flaş Erken Seçim Açıklaması! .

Flaş Erken Seçim Açıklaması! .

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'de görüşülen anayasa değişikliği görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erken seçim tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamento çalışamaz hale getirilirse düşünülmeyecek şeyler değil” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM’de görüşülen anayasa değişikliği görüşmeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erken seçim tartışmalarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Parlamento çalışamaz hale getirilirse düşünülmeyecek şeyler değil” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazını Kısıklı’daki Hazreti Ali Camii’nde kıldı. Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM’de görüşülen anayasa değişikliği görüşmelerinde yaşanan kavgayla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Öncelikle 8 madde bu gece itibariyle parlamentoda müzakerelerde demokratik olmayan yaklaşımlarla olsa da geçti. Gönlümüz kürsü adabına uygun bir şekilde herkesin demokratik hakkını en güzel şekilde kürsüde kullanması, oradan düşüncelerini, partilerinin düşüncelerini ifadelerini orada ortaya koymalarıydı. Başından itibaren ne yazıkki böyle olmadı. 8 madde öyle ya da böyle geçti. Bundan sonra temenni ederiz ki çok daha sakin bir havada ve demokrasinin adabına uygun bir şekilde devam etsin. Bir milletvekilinin burnunun kırılması, bir milletvekilinin afedersiniz ayağının dişlenmesi gibi çirkin durumların olması hiçbir milletvekiline yakışır bir şey değil. Böyle şeyleri arzu etmezdik. Ne yazık ki öyle ya da böyle bu işin biteceğine inanıyorum. Bu hafta içinde biter, işin asıl sahibine gidecek millete gidecek. Millet bunun asıl sahibi. Millet bunun asıl kararını verecek. Bu telaş niye öyleyse kürsüyü kırmak katiplerin çevresindeki çiçekleri atmak. Eninde sonunda buradaki arkadaşlar milletin vekilleri. Asıl değil neyi bekliyorlar. Milletimiz 330 aşılırsa bize gelsin diyor. Milletimiz ‘Bu işin gerçek sahibi benim’ diyor. Meydanlarda yeni bir anaya sözü verilmişti” dedi.

“Türkiye’de tek adamcılık bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisi, CHP’dir”

Tek adamcılık eleştirilerine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Tek adamcılık lafları ediyor. Türkiye’de tek adamcılık bugüne kadar uygulamasını yapan siyasi parti ana muhalefet partisi, CHP’dir. Kuruluşundan tek adam üzerine gelişmiş daha da ileri gittiler il başkanlarını vali ve belediye başkanı yapmışlardır. Bunu bizim siyasi tarihimizin kayıtlarında görmek mümkün. Kimi nereden dolanıp aldatmaya kalkacaksınız” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.