• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 17 Kasım 2016 21:21

Fetullah Gülen'e müebbet istemi!

Fetullah Gülen'e müebbet istemi!

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından aralarında örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in de bulunduğu 84 şüpheli hakkında ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle açılan davanın iddianamesi tamamlandı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye finans desteği sağladığı iddia edilen şüphelilere yönelik sürdürülen soruşturmada sona gelindi. Hazırlanan 200 sayfalık iddianamede örgütün elebaşı Fetullah Gülen’in de aralarında bulunduğu iş adamları, resmi kurumlarda çalışanları, iş adamları ve dernek yöneticilerine yönelik dava açıldı. Firar eden 14 şüpheli, 69’u tutuklu ve 1’i adli kontrolle salıverilen 84 şüpheli hakkında hazırlanılan iddianame Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

“Terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet”, “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs”, “Dini inanç ve duygularının istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “Silahlı terör örgütüne üye olma” suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istenilen şüpheliler hakkındaki iddianamede Fetullah Gülen’in vaazlarına da dikkat çekildi. Örgütün asıl amacının devletin bütün anayasal kurumlarını, mülki ve idari yapısını, güvenlik birimlerini ele geçirmek, uluslararası düzeyde büyük bir güç haline gelmek olduğu da iddianamedeki detaylar da dikkat çekti.

Elebaşı Gülen’in “Firavunlar çağını yaşıyoruz. Böyle bir dönemde tam özünüzü bulacağınız kıvama ereceğiniz ana kadar, dünyayı sırtınıza alıp taşıyabileceğiniz güce ulaşacağınız ana kadar. O kuvveti temsil edecek şeyler elinizde olacağına kadar, Türkiye’deki devlet yapısına göre bütün anayasal mertebelerdeki güç ve kuvveti cephenize çekeceğiniz ana kadar her adım erken sayılır. Her adım 20 günü doldurmadan yumurtayı kırma gibi bir şeydir. Civcivleri fırtınaya doluya terk etmek gibi bir şeydir” şeklindeki sözleri de delil olarak iddianamedeki yerini aldı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.