Kategoriler Haber Girişi : 04 Ocak 2017 16:37

Esnaf ve Ahilik Fonu'nun detaylarını açıkladı

Esnaf ve Ahilik Fonu'nun detaylarını açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım, Esnaf ve Ahilik Fonu'nun detaylarını kamuoyu ile paylaşarak, “Burada 18 lira devlet veriyor, 35 lira ayda esnaf veriyor. 720 gün ödeyen 180 günlük primden yararlanacak, bin 80 gün ödeyen 300 günden yararlanacak. 711 lirayla bin 422 lira arasında para verilecek” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Esnaf ve Ahilik Fonu’nun detaylarını kamuoyu ile paylaşarak, “Burada 18 lira devlet veriyor, 35 lira ayda esnaf veriyor. 720 gün ödeyen 180 günlük primden yararlanacak, bin 80 gün ödeyen 300 günden yararlanacak. 711 lirayla bin 422 lira arasında para verilecek” dedi.

http://www.iha.com.tr/video-basbakan-yildirim-esnaf-ve-ahilik-fonunun-detaylarini-acikladi-98562/

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) ve Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Merkez Birliği (TESKOMB) heyeti ile Çankaya Köşkü’nde biraraya geldi. Yıldırım, Türkiye’nin bütün yörelerinden gelen esnaf ve sanatkarların yeni yılını tebrik ederek, “Bu yıl inşallah acıların sona erdiği, güzelliklerin arttığı bir yılı idrak ederiz. Ancak, yılbaşının ilk saatlerinde alçak terör o kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi ve savunmasız, sivil insanları katletti. Esnaf kardeşlerim, terör şu mesajı vermeye çalışıyor; biz sizi rahatsız edeceğiz. Biz, Türkiye’nin istikrarına karşı aldığımız emirler doğrultusunda kurşun atacağız, istikrarı yok etmek için her türlü alçaklığı yapacağız. Biz de diyoruz ki bu millet büyük, bu ülke büyük, biz farklılıklarımızı zenginlik olarak gördük, hiçbir şeklide bizi birbirimize düşürmeye kimsenin gücü yetmez. Bunu, geçmiş tarihimize bakanlar görebilirler. 15 Temmuz’a bakanlar çok iyi görebilirler. 15 Temmuz bu ülkede istiklal mücadelesinin, ikinci kurtuluş mücadelesinin başarıyla, zaferle sonuçlandığı bir gündür. Bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve şükranla anıyoruz. Ayrıca terör olaylarında hayatını kaybeden tüm sivilleri rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

“Bizim esnafımız dünyada hiçbir ülkede benzeri görülmemiş köklü bir tarihe zengin bir kültüre, sağlam bir geleneğe sahiptir” diyen Yıldırım, “Bizim esnafımız yaklaşık bin yıllık geçmişimizde ekonomimizin, ticari hayatımızın bel kemiği olmuştur, ana omurgası olmuştur. Sosyal hayatta, siyasette, ülkenin geleceğinde belirleyici esnaftır. Esnafın kanaat kültürü, yardımlaşma ve dayanışma ruhu medeniyetimizin en temel dayanağıdır. Sabahleyin dükkanıma gelen müşteriye ben siftah ettim, ama komşum etmedi, lütfen alışverişinizi oradan yapın tavsiyesinde bulunan bir kültürden gelirouz. Bizim esnafımız sabah kepengini açarken ‘Besmele’ çeker, akşam da şükürle kapatır ve evine gider. Mütevekkil insandır. Bizim esnafımız hırsı, tamahı, sınırsız kar etme arzusunu yenmiş, iş ahlakından taviz vermeyen esnaftır. Türkiye, eğer yaşadığı onca sıkıntıyı, badireyi en ağır ekonomik krizleri bütünlük içerisinde aşabildiyse burada sizin sağlam duruşunuzun katkısı vardır” şeklinde konuştu.

Esnafın katkısına işaret eden Yıldırım, Türkiye’de çalışan nüfusun yüzde 70, ticari hayatın yüzde 90, ihracatın yüzde 50’sine yakın kısmını üreten, sesi fazla çıkmayan ama sessiz ve derinden ülkenin ekonomik hayatını ayakta tutan vefakar ve cefakar bir toplulukla karşı karşıya olunduğunu ifade etti. Esnafla her zaman gurur duyduklarına dikkati çeken Başbakan Yıldırım, “Osmanlı’nın kurucusu Ertuğrul Gazi’nin hocası Şeyh Edebali diyor ki, ‘Oğul insanı yaşat ki devlet yaşasın.’ Bundan asırlar önce konmuş bu ilke o günden bugüne bizim devlet geleneğimiz olmuştur. AK Parti iktidarı olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde yola çıkarken ne dedik; insanı yücelt ki devlet yücelsin. Türkiye’de geçtiğimiz 14 yıllık icraatımızda yaptığımız bütün düzenlemelerde insan vardır, insanın merkeze alınması vardır. İnsanın olmadığı yerde ne yaparsanız yapın kıymeti yoktur. Bugün dünyada yaşanan krizlerin ana nedeni, insanı üreten bir makine olarak görmek ve insanın ihmal edilmesinden kaynaklanıyor. Bölgedeki karışıkların arkasında insanların ihtiyaçlarının yöneticiler tarafından görülmemesinden kaynaklanıyor. Eğer yöneticilerinize inanmazsanız, güvenemezsiniz, o ülkede yaşayan insanları mutlu edemezsiniz. Üstüne üstlük o ülkede ne güven, ne üretim ne de gelecek ümidi olur” dedi.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.