• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 05 Temmuz 2024 18:33

Erzurumspor'da umutlar yeşerdi, bahar geliyor

Erzurumspor'da umutlar yeşerdi, bahar geliyor
Büyükşehir Belediye Başkanı ve onursal başkan Mehmet Sekmen’in “ Tahtayı açacağız, o konuda kimse endişe duymasın’’ açıklaması ile camia derin bir oh çekerken, artık camiada tahtanın açılacağı umudu daha çok arttı.

Bir yandan yeni sezon hazırlıkları yapılırken bir yandan da kapalı transfer tahtasının açılması için olağanüstü günler yaşayan Erzurumspor FK’da umuda yolculuk başladı.

Son iki sezondur transfer tahtası kapalı diye zor günler yaşayan, türlü badireler atlatan Erzurumspor FK’da artık bahar göründü, umutlu bir bekleyişe geçildi. Özellikle önceki gün İbrahim Erkal Dadaş Kültür Merkezi salonunda gerçekleşen ‘Küllerimizden doğuyoruz’ lansmanın beklenenden çok ilgi görmesi, başta onursal başkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in ‘’Tahtayı açacağız, o konuda kimse karamsarlığa kapılmasın’’ şeklindeki açıklaması, bu konuda tereddüt içerisinde olan camiayı çok umutlandırdı. Teknik direktör Hakan Kutlu’nun da ‘’Burada benim üçüncü dönemim. Artık bu dönemde bu şehire bir şampiyonluk yakışır’’ mesajı da yeşeren umutları artırdı. Kulüp Başkanı Ahmet Dal’ın da ‘’Üç etaplı bu kampanyanın amacına ulaşmasını istiyor ve bekliyoruz. Zira bu işin sonunda ya tamam ya da devam demek var’’ şeklindeki ifadeler de, kapalı transfer tahtasının açılması yönünde bir işaret gibi görülüyor. Forma satışlarının yanısıra Erzurumlu ünlü televizyoncu Acun Ilıcalı’nın da önemli bir miktar destekte bulunacağını deklare etmesi, sadece taraftarı değil, teknik heyet ve futbolcuları da mutlu ediyor..

İl başkanının toplantısında Erzurumspor vurgusu

AK Parti Erzurum İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu’nun dün Müceldili konağında düzenlediği basın toplantısında da Erzurumspor vurgusu yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ile Kulüp Başkanı Ahmet Dal’ın da katıldığı toplantıda İl Başkanı Küçükoğlu’nun ‘Yarın seçim varmış gibi çalışıyoruz’ açıklamasının yerine Erzurumspor ile ilgili konuşmalar damga vurdu. Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı ve kulübün onursal başkanı Mehmet Sekmen konuşmasında,” Başlatmış olduğumuz ‘Erzurumspor Küllerinden Doğuyor’ lansmanı yapıldı. Erzurumspor’un arkasında dimdik duruyoruz. Tahtayı bu yıl içerisinde açacağız. Kulüp başkanımız da bu lansmanla beraber takımın işleyişine destek vermek üzere böyle bir kampanya başlattı, ona da başarılar diliyoruz. Biz de elimizi taşın altına koyuyoruz. Madem halkımız bu kadar futbola düşkün, ilgi gösteriyor biz de bize düşeni yapacağız. Her yaştan taraftarımız bize ‘’başkanım tahta açılacak mı?’’ diye talepte bulunuyor. Ama o tahta açılacak, sözümüz söz’’ diye konuştu. Mehmet Sekmen’in konuşması sırasında bazı oyuncuların tahta açık olmamasına rağmen Erzurum’a getirildiğini ve hatta antrenman da yaptıklarını söylemesi, büyük dikkat çekti. Sekmen, ‘’Bazı oyuncular ile başkanımız görüştü ve Erzurum’a getirdi. İsimlerini duyurmuyor, çünkü biliyorsunuz tahta açılmadan bir resmi protokol imzalanmıyor. Ama şu anda şehrimize gelen futbolcular var’’ açıklamasını yaptı

Dal stad işine değindi

Erzurumspor FK Başkanı Ahmet Dal da konuşmasında, stad konusuna değindi,“Depremden sonra inceleme yapıldı 8 maçımız dışarda oynandı. Takımın başarısının sebebi Erzurum’u bu şehrin havasını bilen futbolcuların olması. Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimiz ile bakanla yapılan görüşmede stada 10 milyon liralık yatırım ile Erzurum’da maçlarımızı oynadık, bu da geçici bir çözümdü. Stadın yenilenmesiyle ilgili neredeyse yüzde 90’ına yakını, yani sadece kale arkası kalarak maraton tribünleri ve zeminini yenilenmesi gibi bir proje hazırlandı. Erzurum Gençlik Spor İl Müdürlüğü’müz ödenek beklediğini ifade etti.10 gün önce resmi bir yazı yazdım. Sayın bakanımızla bizzat yüz yüze görüştüm. Bu konuyu kendilerine aktardım. Almanya’da olduklarını, döndüklerinde bu konu ile ilgili bizzat ziyaret gerçekleştireceklerini söylediler. Hızlı ve mantıklı şekilde doğru bir karar vermeliyiz. Bu stat sadece Erzurumspor’a yapılmıyor, bu şehirde bir sürü ulusal, uluslararası organizasyon yapılıyor, onların açılış kapanış törenleri için de lazım’’ ifadesini kullandı AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu da konu ile ilgili olarak, “Stadyumla alakalı ekonomik tedbirlerden önce alınmış bir karar var, bu hayata geçirilecek. Binayı tamamen yıkıp yapmıyoruz. Yüzde 90’ını yıkıp yeniden yapıyoruz” dedi.

Vedat Refayeli-Pusula Gazetesi

HABER MERKEZİ