• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 22 Ağustos 2024 15:01

Erzurum Kültür Yolu Festivalinde beşinci gün

Erzurum Kültür Yolu Festivalinde beşinci gün

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Türkiye’nin marka değerine katkıda bulunmak üzere bu yıl 16 şehirde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin sekizinci durağı Erzurum oldu. Festivalin beşinci gününde Erzurum, kültür ve sanatı birleştiren etkinliklere ev sahipliği yapmaya devam etti.

 

Festival kapsamında; Kültür Yolu Festivali Aşıklar Sahnesi’nde Kul Nuri, İhsan Yavuzer, Rahim Sağlam, Serdar Alyakut ve Âşık Eyüp Erzurumlularla buluştu. İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından sahnelenen 2 perdelik tiyatro oyunu Bence Katil Öldürdü Erzurum Devlet Tiyatrosu Tiyatro Salonu’nda izleyicilere eğlenceli saatler yaşattı.

Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda Akademisyen ve İlahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nun “Dosta Doğru” programı düzenlendi. Kalpleri ısıtan sohbetiyle Erzurumlulara duygu dolu anlar yaşatan Hatipoğlu programını izleyicilerle birlikte dua ederek sonlandırdı.

Üç Kümbetler Millet Bahçesi Etkinlik Alanı’nda müzisyenler Fırat Türkmen ve Ahmet Fescioğlu ihalileriyle Erzurumlular’a huzur dolu bir gece yaşattı.  “Türkülerde Yaşayan Şehir” etkinliği müzisyen İsmail Bingöl tarafından Erzurumlu Emrah Edebiyat Müze Kütüphanesi’nde gerçekleştirildi.

Rıfat Becerikli moderatörlüğünde gerçekleşen oyuncu Hacı Ali Konuk (Bekçi Bekir) ile “Sinema Üzerine Söyleşi” etkinliği ise İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde sinemaseverlerle buluştu.

Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı

Erzurum Müzesi Konferans Salonu Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı’na ev sahipliği yaptı. Söyleşi ve Çalıştayın ana temâsı “Miras Aktarımı” oldu. Etkinlikle; usta-çırak veya ebeveyn-çocuk ilişkisi içinde yüzyıllardır kuşaktan kuşağa aktarılarak günümüze ulaşan yaşayan miraslarımızı sürdürülebilir bir şekilde korumak ve gelecek kuşaklara güvenle aktarımını sağlamak amacıyla; Kültür ve Turizm Bakanlığı’na kayıtlı somut olmayan kültürel miras taşıyıcılarıyla bir araya geliniyor; onların sorunları yerinde tespit ediliyor ve geleneğin ustalarının çözüm önerileri not edilerek koruma eylem planlarının oluşturulması amacıyla raporlanıyor.

Çocuklar için festival

Olimpiyat Parkı’na kurulan birbirinden renkli aktivitelerin, atölye çalışmalarının, sahne gösterilerinin, tiyatroların, oyun alanlarının ve daha birçok etkinliğin yer aldığı “Çocuk Köyü” minik misafirlerini ağırlamaya devam etti. Festivalin beşinci gününde çocuklar, Kavuklu ve Pişekar Orta Oyunu ile Hacivat Karagöz Gölge Oyunu’nda geleneksel oyunlarla tanıştı.

 

 

Şeyma TAHİR