• Şenyurt inşaat
Asayiş Haber Girişi : 06 Eylül 2024 18:18

Erzurum Havalimanında bomba alarmı

Erzurum Havalimanında bomba alarmı
Mumbai’den Frankfurt’a sefer yapmakta olan uçak, bomba ihbarı nedeniyle Erzurum Havalimanına acil iniş gerçekleştirdi.

Hindistan Hava Yolları'na ait bir yolcu uçağına yönelik yapılan bomba ihbarı, havacılık güvenliğini alarma geçirdi ve uçak, tedbir amacıyla Erzurum Havalimanı'na acil iniş gerçekleştirdi. Erzurum Valiliği, olayın ciddiyeti ve potansiyel tehlikeleri göz önünde bulundurarak, havalimanındaki tüm uçuşları geçici olarak durdurdu. Olay yerine sevk edilen emniyet güçleri ve bomba imha ekipleri, uçağı ve çevresini titizlikle aramaya başladı. Bu sırada, yolcuların güvenliği en üst düzeyde tutuluyor; AFAD ekipleri tarafından tahliye edilen yolcular, belirlenen güvenli alanlara taşınarak tüm risklerden uzak tutuluyor. Erzurum Havalimanı'nda geniş güvenlik önlemleri alınmış durumda olup, yetkililer durumu dikkatle takip etmektedir. Uçağın güvenliği sağlanana kadar arama ve inceleme işlemlerinin devam edeceği belirtiliyor. Olay, hem yolcu güvenliği hem de havacılık operasyonları açısından büyük bir hassasiyetle ele alınıyor

 

 

 

Vali Çiftçi’den ilk açıklama geldi

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi konuyla alakalı açıklama yaptı. Erzurum hava sahasının kapatıldığını söyleyen Vali Çiftçi, acil durum ilan edildiğini de paylaştı. Bütün tedbirleri aldıklarını söyleyen Vali Çifti, “Havada bomba ihbarı yapılınca Hindistan Hava Yollarına ait olan uçak ilk önce ordu Havalimanına inmek istiyor fakat orada da tadilat çalışması olduğu için Trabzon’a yönlendiriyorlar.

Orada da hava trafiği yoğun olduğundan dolayı Erzurum’a iniş izni veriliyor. 600 kişi kapasiteli 147 tane yolcusu var. Arkadaşlarımız pilotun talebi doğrultusunda bütün yolcuları uçaktan indirdiler. Bomba imha uzmanları geldiler. İlk önce yolcuları daha sonra bagajları daha sonra da uçağı aramadan geçirecekler. Sıkıntı yoksa tekrar uçağın havalanmasına izin verilecek.

Şuanda acil durum ilan edildiği için Erzurum hava sahası da uçakların inişine ve kalkışına kapatılmış durumda. Bütün tedbirleri aldık, o şekilde uçak indi.”

.Kaynak: Pusula Gazetesi