• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 09 Temmuz 2024 13:59

Erzurum'da nakit biniş yasağı mağduriyeti

Erzurum'da nakit biniş yasağı mağduriyeti

Erzurum’da 1 Temmuz 2024 itibariyle yürüklüğe giren otobüslerde nakit biniş yasağı, bazı vatandaşlar için mağduriyete yol açıyor. ErzurumKart, QR Mobil Kart ve ya kredi kartına sahip olmayan vatandaşlar nakit ödeme yapamadıkları için otobüsten inmek zorunda kalıyor.

 

1 Temmuz 2024 itibariyle yürürlüğe giren otobüslere nakit biniş yasağı mağduriyetleri de beraberinde getirdi. ErzurumKart, QR Mobil Kart ve tek binişlik QR Mobil Kart ve ya kredi kartına sahibi olmayan ya da bakiyesi bulunmayan vatandaşlar nakit ödeme yasağından dolayı otobüsten inmek zorunda kalıyor. Yeni güncellemeden haberi olmayan vatandaşlar diğer vatandaşlardan nakit karşılığını vermek üzere kart rica ediyor ve ya otobüsten iniyor. Otobüslere binen vatandaşlar şoföre nakit uzattıklarında alınmadığından dolayı yer yer tartışmalar çıkabiliyor. Bu durum ise diğer vatandaşları huzursuz ediyor.

Nakit biniş yasağı kaçak binişin önlenmesi ve yolcuların güvenliğinin sağlanması amacıyla uygulanıyor, vatandaşlarda yasağın yeniden gözden geçirilmesini istiyor. ErzurumKart uygulaması geçen yıl 20 Şubat itibarıyla kullanıma girmişti. Uygulamanın devreye girmesiyle birlikte QR Mobil Kart, kredi ve banka kartıyla biniş yapılabiliyor.

Şehir içi otobüs fiyatları

Erzurum şehir içi otobüs tarifeleri ErzurumKart tam 14 TL, öğrenci 10 TL, temassız banka/kredi kartı ile 14 TL(Banka Komisyonu Hariç ), QR Bilet ile tek binişlik 20 TL, Havalimanı Servisi 35 TL ve aktarma ücretsiz şeklinde ücretlendirme yapılıyor.

Melek Ahıskalı