Şehir Gündemi Haber Girişi : 17 Haziran 2024 13:21

Erzurum’da Konsolosluk geçici masa kurdu

Erzurum’da Konsolosluk geçici masa kurdu
İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosluğu, Kurban Bayramında Van'da bulunan İranlılara hizmet sunabilmek adına geçici masa kurdu. Söz konusu masada özellikle pasaport ve vize işlemleri görülüyor.

Kurban Bayramını Van’da geçirmek isteyen İranlılar bu şehrimize akın etti. Talep fazla olunca İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Konsolosluğu harekete geçti. Konsolosluk, iki gün boyunca yoğunluğun önüne geçmek ve vatandaşlarının mağdur olmaması adına Van’da geçici masa kurdu.

İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Muhammet Rezaei Sepahdar, “İranlı vatandaşlarımız için iki gün boyunca burada pasaport ve yabancılar için vize sorunlarını çözeceğiz. Van'da konsolosluk olmadığı için her sene 2 ya da 3 kez geliyoruz. Ama Van'da konsolosluk açılması için çalışmalar var. Biz de bunu takip ediyoruz” dedi.

İranlı turistler ise Van'da kalıcı bir konsolosluğun açılması gerektiğini vurgulayarak, “Van bize çok yakın bir il. Kültürlerimiz de aynı. Ayrıca burada konaklayan birçok İranlı var. Bunun için biz Van'da bir konsolosluk açılmasını istiyoruz. Yetkililerden konsolosluk açılmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandılar.

Özlem İpek