• Şenyurt inşaat
Şehir Gündemi Haber Girişi : 21 Kasım 2023 14:08

Erzurum'da kar durdu soğuk hava etkili

Erzurum'da kar durdu soğuk hava etkili
Erzurum'da 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından kent merkezindeki yollarda buzlanma meydana geldi. Kar kalınlığının 28 santimetre ölçüldüğü Erzurum'da, gece hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece kaydedildi.

Erzurum'da 2 gündür etkili olan kar yağışının ardından kent merkezindeki yollarda buzlanma meydana geldi.Kar kalınlığının 28 santimetre ölçüldüğü Erzurum'da, gece hava sıcaklığı sıfırın altında 4 derece kaydedildi.

 

Doğu Anadolu Bölgesi’nde beklenen kar bu sene erken geldi. Erzurum'da 2 gündür etkili olan kar yağışı, şehri beyaza bürüdü. Cadde, sokaklar ile park halindeki araçların kar ve buzla kaplandığı kentte, vatandaşlar yol ve kaldırımlarda yürümekte zorluk çekiyor.

 

Meteorolojinin yaptığı son değerlendirmelere göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinden itibaren Erzurum, Bayburt, Ardahan ve çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus hadisesi görülecek.

 

Erzurum’da en yüksek hava sıcaklık ise 1 derece olarak kaydedildi.Meteoroloji 21 Kasım Salı günü hava sıcaklığı değerlendirmesi şöyle: “Doğu Anadolu'nun doğusunda 2 ila 8 derece azalacağı, iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor” 

 

 

 

Cavit Emre ŞEN