• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 17 Temmuz 2017 14:00

Erzurum'da Fındıkçı Muzaffer Dedede Üzdü

Erzurum'da Fındıkçı Muzaffer Dedede Üzdü

Erzurum kalesi Sur başında Ebu İshak Türbesi yanında Fındık Çerez satan Muzaffer dedemiz tedavi gördüğü hastanede 72 yaşında hayata gözlerini yumdu.

72 yaşındaki Muzaffer Burmabıyık, Ulucami’nin karşısındaki Ebu İshak Kazuruni Türbesi’nin duvar dibinde Sepetiyle Fındık Çerez satardı. Erzurum’un karı soğuğu sanki ona hiç işlemezdi.Zaman zaman üşümüş donmuş ellerini yaktığı kartonlarla ısıtır yinede yerini terk etmezdi.

Belkide siftahını geç yapardı hep yanlız görünürdü kepiğiyle soğukta nefesinden çıkan buhar ısıtırdı sanki koca gökyüzünü. 

Çocukları çok severdi Yaz mevsiminde gölgesine sığındığı bir ağacı bulunmayan Muzaffer Burmabıyık’ın helalinden çalışıp, muhannete muhtaç olmadan damla damla kazandığı helal kazancın şahitliğini ise Ulucami’nin kesme taş duvarları, Çifte Minareli Medrese’nin gök mavisi yorgun çinileri yapıyor. Kışın eksi 30 derece soğuklarda kendi tabiriyle ‘zemheri’de boranda ise ikinci evi olarak tanımladığı Ulucami’de vakit namazlarını kılıyor, ısınıyor. Damarları çıkmış, zayıf kemikli ellerini bir üveyk gibi duaya açıp haline şükrediyor. Yoksul ancak onurlu bir hayat sürmenin izzetini kendisine nasip eden Rabb’ine hamd edip, nasip ettiği her bir helal lokma için alnını secdeden dakikalarca kaldırmayan bu çınar Dadaş, Anadolu’nun zirvesinde bir iman şahikası.

“Bu ölümlü dünyada en büyük saadet iman, en büyük zenginlik ise kanaat.”

Nur içinde yat Muzaffer dede Mekanın Cennet olsun.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.