• Şenyurt inşaat
Asayiş Haber Girişi : 10 Temmuz 2024 14:39

Erzurum'da eşiyle kızını katletmişti! İstenen ceza belli oldu

Erzurum'da eşiyle kızını katletmişti! İstenen ceza belli oldu

Erzurum'da, eşi Kadriye (44) ile kızı Asude Helen'i (20) bıçaklayarak öldüren öğretmen Zülküf Böçkün (47) hakkında 'Kadına ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eşe karşı kasten öldürme' suçundan 2 kez müebbet hapis cezası talebiyle dava açıldı. Sanık, pişmanım dedi ve eşini arayan kişiyi suçladı.

 

Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi'nde geçtiğimiz 14 Mart gecesi meydana gelen olayda Zülküf Böçkün, eşi ebe hemşire Kadriye ile kızı Asude'yi bıçakla öldürdü. Olaydan sonra kaçan Böçkün, polis tarafından yakalandı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Zülküf Böçkün hakkında hazırlanan iddianame Erzurum 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede Zülküf Böçkün'ün savcılıktaki iddiası da yer aldı. Olaydan yaklaşık 15 gün önce saat 19.00'da C.Y.'nin eşini aradığını söyleyen Böçkün, ifadesinde şunları söyledi; " Yaklaşık 20-30 saniyelik bir konuşma gerçekleşti. Telefon kapandıktan sonra eşime sitem ederek evli bir bayanın bu saatte aranmasının normal olmadığını söyledim. Eşim de ‘idare et ne olacak’ gibi bir söylemde bulundu. Bunun üzerine ‘ara ben şahısla konuşacağım’ dedim. Eşim de ‘olmaz, işim bozulur’ dedi. Sinirlenip tekrar aramasını söyledim. Kabul etmeyince mutfaktan bıçak almak için odadan çıktım. Derin dondurucunun üzerinde sapı ile birlikte yaklaşık 15 santimetre sarı ahşap saplı bıçağı aldım. Yatak odasına geldim. Eşim yine aramayacağını söyleyince ekmek bıçağını korkutmak için karnına dokundurdum. Yine aramayacağını söyleyince de karın boşluğuna doğru 3-4 defa vurdum” diye konuştu.

Yaşanan arbede üzerine odaya gelen kızı Asude Helen Böçkün’ü  (20) de bıçaklayan katil zanlısı, “Kızım Asude Helen odaya girdi, bıçağı elimden almaya çalıştı. Kızımı da göğsünden 2-3 defa bıçakladım. O sırada eşim odadan dışarı çıktı, peşinden gittim. Kızım gelerek bıçağı elimden aldı. Mutfaktan ikinci bıçağı aldım eşimi gittiği odada tekrar 4-5 defa başından ve sırtından bıçakladım. Bu sırada evde bulunan kız kardeşim bıçağı yine elimden aldı. Tekrar mutfağa giderek üçüncü kez bıçak aldım. Kızımı yeniden sırtından bıçakladım” dedi.

'15 gündür ilaçlarımı içmiyordum'

Böçkün, "Bu eylemi 'Namusumu temizliyorum' şeklinde bir ifade kullanarak değil, 'Namusum söz konusu' diyerek gerçekleştirdim. Bu olayın müsebbibi gecenin bir yarısında eşimi arayan C.Y.'dir. Eşim, gündüzleri benden habersiz de bu şahısla görüşmüş, kendisi söylemişti. Neler konuştuklarını bilmiyorum. Defalarca talep etmeme rağmen, eşim beni bu şahısla tanıştırmadı ve lafını etmedi. Son dönemde telefonunu evin içerisinde gizler olmuştu. Olayda kapıldığım öfkenin nedeni budur. Kullandığım psikiyatri ilaçlarını 15 gündür içmiyordum. Kötü bir ruh halindeydim. Keşke böyle bir olay yaşanmasaydı, pişmanım" dedi.

Adli muayene raporuna göre Asude Helen'in 14, Kadriye'nin ise 22 bıçak darbesi aldığı belirtilen iddianamede, sanık Zülküf Böçkün'ün 'Kadına ve üstsoy veya altsoydan birine ya da eşe karşı kasten öldürme' suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi.

Manolya BULUT-Pusula Gazetesi

 

HABER MERKEZİ