• Şenyurt inşaat
Gündem Haber Girişi : 26 Ağustos 2024 14:09

Erzurum'da düğün terörü! Ölüm teğet geçti

Erzurum'da düğün terörü! Ölüm teğet geçti

Yapılan tüm uyarılar ve alınan önlemlere rağmen düğün konvoylarından bahşiş kapmaya çalışan çocuklar ile bu konvoylarda havaya rastgele sıkılan kurşunlar, can ve mal güvenliği tehdit etmeye devam diyor. Erzurum’da düğün konvoylarında yaşanan olumsuz tabloları evinin balkonunda görüntülemek isteyen şahıs, ölüm tehlikesi atlattı.  Kafasının üzerinden kurşun geçen vatandaş, dehşet anlarını an be an kaydetti.

 

Ülke genelinde düğün konvoylarında maganda tehlikesinin ardı arkası kesilmiyor. Erzurum Valiliği’nin geçtiğimiz ay yayınladığı önleyici genelgeye rağmen düğün sahipleri bildiğini okumaya devam ediyor.

Düğün konvoylarında çocukların, gelin arabasından para almak umuduyla araçların önlerine geçmeleri, hem can güvenliği hem de trafik düzeni açısından büyük risk oluşturuyor. Bahşiş için kıyasıya birbirleri ile yarışan çocuklar, ölüme adeta davetiye çıkarıyor.

Yaz aylarında artış gösteren düğün konvoylarında araçlara asılmak isteyen çocukların oluşturduğu tehlikenin yanında araçlardan dışarıya sarkanlar da canlarını hiçe sayıyor.

Tehlikeli eğlence!

İnsanların en mutlu günlerini hüzne boğan bir başka tehlikeli sözde eğlence ise konvoylardan veya merasim alanında rastgele havaya ateş açılması. Bir türlü önüne geçilemeyen bu durum, her yıl onlarca kişinin hayatına mal oluyor.  

Ölüm teğet geçti

Erzurum’da düğün konvoylarındaki tehlikeye dikkat çekmek ve kolluk kuvvetlerine şikâyet etmek için evinin balkonundan cep telefonu ile görüntü çekmeye çalışan İ. Ç. isimli vatandaş ölüm tehlikesi atlattı. Görüntü çektiği sırada konvoydaki araçlardan birinden tabanca ile sıkılan kurşun, İ.Ç.’nin kafasının üzerinden geçti. Görüntü çekerken adeta ölüm teğet geçen şahıs, bir anda neye uğradığını şaşırdı.

Kameraya an be an yansıyan dehşet veren olayda, 25 ADN 233 plakalı araç içerisindeki sürücü, seyir halinde iken bir yandan da tabancasını camdan çıkararak rastgele tetiğe basıyor. Mahalle arasından geçen konvoydakiler, sözde kendi mutlulukları adına sokak arasındaki apartman dairelerinde yaşayan yüzlerce vatandaşın hayatını hiçe sayıyor.

Tedbirlerin artırılmasını isteyen vatandaşlar, “Yaz aylarında özellikle hafta sonları trafiğe çıkmak büyük sorun. Hiçbir kural tanımayan düğün konvoyları, adeta terör estiriyorlar. Her yıl bir sürü insanın hayatına mal olmasına rağmen hiçbir ders çıkarmıyorlar. Bu konvoylardan bahşiş kapmak isteyen çocukların düştüğü durum ise ayrı bir garabet” diye konuştular.

Manolya Bulut