• Şenyurt inşaat
Şehir GündemiDüzenleme Tarihi : 30 Ocak 2025 16:52Haber Girişi : 30 Ocak 2025 16:49

Erzurum’da 766 Kişilik İstihdam İçin Protokol İmzalandı

Erzurum’da 766 Kişilik İstihdam İçin Protokol İmzalandı

 

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nda (ETSO), 21 firmanın katılımıyla 766 kişilik istihdamı kapsayan protokol imzalandı. Vali Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zafer Aynalı, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, ETSO Başkanı Saim Özakalın, İŞKUR İl Müdürü Abdulkadir Mutlu ve firma yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen tören, Erzurum’un ekonomik kalkınması adına önemli bir adım oldu.

Vali Mustafa Çiftçi, törende yaptığı konuşmada, programın istihdama büyük katkı sunduğunu ve sürecin olumlu ilerlediğini vurguladı. Şehirde iş gücü eğitim programlarının kapsamının genişletileceğini belirten Çiftçi, daha fazla kişinin iş hayatına kazandırılması için çalışmaların yoğunlaştırılacağını ifade etti.

“İstihdam en büyük sorunlarımızdan biri. Erzurum yıllardır göç veren illerin başında geliyor. Bu süreci tersine çevirmek için nitelikli iş gücü programlarına ağırlık veriyoruz” diyen Çiftçi, ilerleyen süreçte daha fazla firma ve çalışanın dahil edilmesiyle istihdam edilen kişi sayısının 1.938’e ulaşacağını belirtti.

İŞKUR destekleriyle yürütülen program kapsamında, katılımcılara eğitim süresince asgari ücretin üzerinde ödeme yapıldığı ve eğitim sonrası iş garantisi sağlandığı ifade edildi. Erzurum’un ekonomik kalkınmasına katkı sunacak bu tür projelerin devam edeceği vurgulandı. 

 

 

Haber: Hatice Y.