• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 07 Ocak 2018 08:38

Erdoğan: Ne PKK ne de YPG, vurduk mu oturturuz

Erdoğan: Ne PKK ne de YPG, vurduk mu oturturuz

Erdoğan, “İran'dan sonra hedef Türkiye…” diyenlere meydan okudu: Ne PKK bir şey yapabilir, ne de YPG!.. Biz vurduk mu oturturuz. Bu konuda kararlıyız. Cumhurbaşkanı, CHP liderinin “AK Parti alamayacağını anladığı belediyelere operasyon yapıyor” iddiasına da tepki gösterdi: Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş!

Erdoğan, “İran’dan sonra hedef Türkiye…” diyenlere meydan okudu: Ne PKK bir şey yapabilir, ne de YPG!.. Biz vurduk mu oturturuz. Bu konuda kararlıyız. Cumhurbaşkanı, CHP liderinin “AK Parti alamayacağını anladığı belediyelere operasyon yapıyor” iddiasına da tepki gösterdi: Aç tavuk kendini buğday ambarında görürmüş!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fransız mevkidaşı Macron’la Suriye’deki gelişmeleri konuştuklarını belirterek, “Düşüncelerimiz örtüşüyor. Bunlarla birlikte Soçi ve Astana süreçlerine bakışında farklılıklar vardı. Sonrasında yaptığımız ikili görüşmelerde o düşüncelerin yumuşadığını gördük” dedi.

Fransa dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını cevaplandıran Erdoğan, önümüzdeki aylarda Afrika’ya ziyaretlerini arttıracağını belirterek özetle şunları anlattı:

Fransa’da yaşayan Türk ve Müslüman toplumunun sorunlarını değerlendirme imkânı bulduk. Özellikle de üzerinde durduğumuz konu buradaki camilerimiz. 250 kadar camimiz var. Sürekli olarak imamları azaltma yoluna gidiyorlar. Bu da, Türkiye ya da dışardan değil, Fransa’da yetişmiş din görevlisi istihdamını arzu etmelerinden kaynaklanıyor. Ben de kendileri ile yaptığım görüşmede Strasbourg İlahiyatı devreye almanın bu hususta yararlı olacağını belirtim.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.