• Şenyurt inşaat
KategorilerHaber Girişi : 16 Mayıs 2016 20:50

Engelli çocuklar için yürüteç dağıtım programı

Engelli çocuklar için yürüteç dağıtım programı

Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekolu’nda üretilmiş ve tüm aksamlarıyla beraber montajları yapılan yürüteçler, yürüme engelli çocuklara dağıtıldı.

Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonu’nda düzenlenen Yürüteç Dağıtım Programı’nda, Erzurum Meslek Yüksekokulu tarafından yürüme engelli çocuklar için hazırlanan yürüteçler, sahiplerine teslim edildi.
Program öncesinde bir konuşma yapan Atatürk Üniversitesi Erzurum Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Erdoğan, ülkemizde 8 buçuk milyon engellinin bulunduğunu söyleyerek, bunların büyük çoğunluğunu oluşturan bedensel engelli kişilerin günlük aktivitelerini çeşitli eksikliklerden dolayı tam olarak yerine getirememekte olduğunu belirtti.
Erdoğan: “Amacımız bu tür çocuklarımızın bilimsel verilere dayanan sistemli bir özel eğitimle eksikliklerini tedavi etmektir. En azından kendi ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma getirip topluma kazandırmak olmalıdır bu görev hepimiz için bir sosyal sorumluluktur. AB ülkeleri ve Amerika da bu cihazlar tedavi ve rehabilitasyon amacı ile bütün eğitim merkezlerinde bulundurulmakta olup ülkemizde ise çok sınırlı sayıda kullanılmaktadır. Piyasada 7-8 bin liradan 40 bin liraya kadar değişen fiyatlarda yürüteçler bulunmakta ancak yüksek maliyetinden dolayı pek çok aile bu yürüteçleri temin edememektedir. Bizde buradan hareketle kurum olarak sosyal sorumluluk gereği bu çocuklarımızın fiziksel eğitimine katkıda bulunabilmek amacıyla onların yeteneklerini geliştirmek ve birilerine bağımlı olmadan cihaz yardımıyla yürümelerini sağlamak için İhtiyaç sahiplerine tüm dünyada Walker olarak adlandırılan yürüteçleri dağıtacağız. Hazırlanan bu yürüteçlerin bazı parçaları Yüksekokulumuzda üretilmiş ve tüm aksamlarıyla beraber montajları yüksekokulumuzda yapılmıştır. Yürüteçlerin kullanılmasında gerekli olan eğitim ve teknik destek bir program dâhilinde personelimiz tarafından ailelere verilecek ve sonraki zamanlarda gerekirse çocuklarımızın evlerine kadar gidilip bu desteğin verilmesine devam edilecektir. Yine faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz hipoterapi denilen atlı terapi sistemi bu çocuklarımızın eğitiminde çok önemli bir yer tutmaktadır” dedi.
Yürüteçleri hazırlayarak ihtiyaç duyanların kullanmasını sağlayan Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Erdoğan’a ve emeği geçen öğrencilere Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın selam ve sevgilerini ileterek sözlerine başlayan Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, bütün insanların bir arada yaşadıkları hayatın toplum hayatı olarak adlandırıldığını ve her kesimden insanın bu hayatı yaşamaya hakkı olduğunu söyledi.
Takkac: Toplum hayatı; yürüyebilenin sokakta olduğu, yürüyemeyenin ise sokakta olmadığı bir hayat değildir. Görebilenin sokakta olduğu, göremeyenin ise evde oturduğu bir hayatta değildir. Eğer zaten böyle olsaydı sadece bir kısım insanın toplum hayatı olurdu. Üniversiteler eğitim, bilim ve topluma hizmet görevlerini yapmakla yükümlü olan kurumlardır. Bugün sayın müdürümüzün gayretiyle ve emeği geçen herkesin görev almasıyla yürüteçlerimizin hazırlanması, üniversitemizin hem eğitim hayatında, hem bilimsel alanda, hem de topluma hizmet alanında var olduğunu gösteren çok güzel bir örnek olduğunu düşünüyorum. Karşımızda,ihtiyacı olan insanların ihtiyaçlarının karşılanmasının mutluluğunu yaşayan bir Meslek Yüksekokulu var. Üniversitemiz içinde ayrı bir gurur kaynağı oldu.İhtiyaç sahiplerine üniversitemizin küçükte olsa bir katkı yaptığını görmenin mutluluğuyla emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından hazırlanan yürüteçler ailelere teslim edildi. 90 yürütecin hazırlandığı projede, programa katılamayan ailelerin yürüteçleri ise evlerine gönderildi. Törende Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Takkac, davetliler ve aileler hazırlanan yürüteçlere çocuklarını yerleştirip,kısa bir yürüyüş yaptırdılar.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.