• Şenyurt inşaat
Kültür & Sanat Haber Girişi : 25 Eylül 2024 14:13

Ender Balkır Erzurum'a geliyor

Ender Balkır Erzurum'a geliyor
Sesiyle kulakların pasını silen sevilen sanatçı Ender Balkır, 6 Aralık’ta Erzurum’a geliyor.

Türk Halk Müziğinin önemli temsilcilerinden olan Ender Balkır, sevilen türkülerini Erzurumlular için söyleyecek. 6 Aralık günü Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde sevenleriyle bir araya gelecek olan Balkır, saat 19.00’da sahneye çıkacak.

Balkır’ın merakla beklenen konserinin biletleri bubilet.com üzerinden satışa sunulurken 1.kategori bilet fiyatları 650 TL, ikinci kategori biletleri 600 TL, üçüncü kategori ise 550 TL’den alıcılarını bekliyor.

Ender Balkır Kimdir?

Türk Halk Müziği sanatçısı Ender Balkır, 10 Şubat 1977'de Muş'un Malazgirt ilçesinde dünyaya geldi. İlk orta ve Lise eğitimini Mersin'de tamamladı. Liseyi bitirdikten sonra konservatuarda okumak isteyen Ender, ailesinden destek göremeyince üniversitede matematik bölümünde okumaya karar verdi ve 1994 yılında girdiği üniversite sınavında 19 Mayıs Üniversitesi Matematik bölümünü kazandı.

Samsun'da da müzikal faaliyetlere devam eden Ender 2000 yılında mezun oldu ve mezuniyetinden sonra ailesinin yanına Mersin'e döndü. Bir süre burada kalan sanatçı, atamasının İstanbul'a yapılması ile 2001- 2004 yılları arasında İstanbul'da öğretmen olarak hayatını sürdürdü. Bu arada hiçbir zaman müzikten kopmayan sanatçı, hayatında sadece müziğin olması gerektiğine karar verip, 2004 yılında devlet memurluğundan istifa etti.

Müzik çalışmalarına büyük bir hız veren Ender, Murat Tambay'la birlikte albüm hazırlıklarına başladı. Büyük bir özveri ve emekle geceli gündüzlü çalışarak oluşturdukları albüm, 2007'nin Ekim ayının dinleyicileriyle buluştu.

Son yıllarda çıkardığı albümlerin satış grafiğinin yanı sıra ortaya koyduğu dizi müzikleriyle de başarıyı yakalayan Ender Balkır; Ustura Kemal, Düriye'nin Güğümleri, Hanımın Çiftliği, Dila Hanım ve Öyle Bir Geçer Zaman ki dizilerine yaptığı müziklerle, dizilere önemli katkıda bulundu

Şeyma TAHİR