• Şenyurt inşaat
Kategoriler Haber Girişi : 07 Şubat 2016 20:42

Dadaş Mucit'ten elektrikli kombi

Dadaş Mucit'ten elektrikli kombi

Erzurum'da Dadaş Mucit olarak bilinen Emekli Elektrik Teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, Rusya ile yaşanan doğalgaz krizine karşılık elektrik ile çalışan kombi yaptı. Özel kombinin hem sıcak su hemde ev içi ısınma sağladığını belirten Dadaş Mucit, seri üret

SALİH ÇELEBİ / ERZURUM

Erzurum’da Dadaş Mucit olarak bilinen Emekli Elektrik Teknisyeni Ebubekir Taşbaşı, Rusya ile yaşanan doğalgaz krizine karşılık elektrik ile çalışan kombi yaptı. Özel kombinin hem sıcak su hemde ev içi ısınma sağladığını belirten Dadaş Mucit, seri üretime geçmeyi planlıyor.

Erzurum’da gerçekleştirdiği icatlar ile hayatı kolaylaştıran Dadaş Mucit Ebubekir Taşbaşı, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Rusya ile yaşanan doğalgaz krizine karşılık elektrik ile çalışan kombi yapan Taşbaşı, hem Rusya’ya meydan okudu hem de evinde tasarruf sağlamayı başardı.

Elektriksiz kombi hakkında bilgiler veren Dadaş Mucit Ebubekir Taşbaşı, sistemin doğalgazlı kombilerden farklı olarak elektrik ile çalıştığını belirtti. Az elektrik ile çok iş yapıldığını anlatan Taşbaşı, bu sayede ev içinde ısınma ve sıcak suya daha uygun fiyat ile kavuştuklarını dile getirdi. Makinenin içerisindeki ekipmanların kombiye gerek kalmadan çalıştığını aktaran Taşbaşı, makinenin şimdiden yurt içinden taliplerinin olduğunu kaydetti. Şu ana kadar makineden iki adet ürettiğini ve tekinin Mersin’den bir alıcıya satıldığını anlatan Taşbaşı, seri üretime geçmek için destek beklediğini söyledi. Kendisine daha fazla imkan verilmesi halinde daha iyi işler çıkaracağına vurgu yapan Taşbaşı, “Dadaş Mucit olarak hayatı kolaylaştıracak ürünleri hayata geçiriyorum. Dükkanımda bulunan özel alanımda çok güzel işler ortaya çıkıyor. Son olarak elektrikli kombi ürettim. Bu kombi doğalgaza ihtiyaç duymada çok az elektrik ile fazla iş yapabilyor. Hem sıcak su hemde evin ısınma ihtiyacını karşılıyor. Ben kendi evimde şuan kullanıyorum ve çok memnunum. Çünkü faturalarım az geliyor. Rusya ile yaşanan doğalgaz krizine birnevi bu makine ile cevap vermiş oldum. Biz doğalgaz olmadan da yaşarız. Bu gibi icatlar yapmaya devam edeceğim. Çok büyük ilgi görüyor. Şuan bu kombiden iki adet ürettim. Boyutu zaten küçük. Heryere sığıyor. Mersin’den alıcımız var. Tekini gönderdim. Eğer destek verilirse ben pratik ve teknik bilgilerim ile daha iyi şeyler üretmeyi istiyorum” dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.